Η Κατερίνα Κοσκινά στο «τιμόνι» του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Η Κατερίνα Κοσκινά είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η εξέλιξη αυτή η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού, έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που «έτρεχαν» τις προηγούμενες ημέρες.

Η Κατερίνα Κοσκινά είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η εξέλιξη αυτή η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού, έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που «έτρεχαν» τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες ήθελαν την γνωστή ιστορικό Τέχνης, Μουσειολόγο και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου ως επικρατέστερη διάδοχο της Αννας Καφέτση.

Η τελευταία ως γνωστόν απομακρύνθηκε προσφάτως – παράλληλα ζητήθηκαν και οι παραιτήσεις σύσσωμου του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα– και πλέον επιστρέφει στην οργανική της θέση στην Εθνική Πινακοθήκη. Οσο για τα πολυαναμενόμενα θυρανοίξια του ΕΜΣΤ, οι νέες εκτιμήσεις τα τοποθετούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Σε ό,τι αφορά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΣΤ η σύνθεσή του δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ. Πρόεδρος τοποθετείται ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου και αντιπρόεδρος ο Αναπληρωτής Καθηγητής της ΑΣΚΤ Αγγελος Αντωνόπουλος. Μέλη του οργάνου είναι ο οικονομολόγος Ιωάννης Κυνηγόπουλος, οι δικηγόροι Γεώργιος Ξηρουχάκης και Βικτωρία Ευθυμιάδου, οι ιστορικοί τέχνης Ολγα Μεντζαφού-Πολύζου, Ευθυμία Αννα Στρούζα και Ανθεια Κώτση καθώς και ο Μιχάλης Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk