«Οχι» στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησής τους ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, θέμα που φαίνεται να επαναφέρει η Τρόικα.

«Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια. Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικούπακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων. Η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 – οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

«Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφθεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας», καταλήγει.