Ερωτηματικά για τυχόν παράνομες συναλλαγές πρώην δημάρχου -μέχρι το 2010- στη βορειοανατολική Αττική προκαλεί ανακοίνωση, το μεσημέρι της Δευτέρας, του ΣΔΟΕ σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης απέκρυψε εισοδήματα από το 2004 έως το 2009, ύψους 3.427.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε μετά από άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Το όνομα του πρώην δημάρχου είχε αναφερθεί σε δικαστική έρευνα που πραγματοποιείται από την 9η τακτική ανακρίτρια της Αθήνας σχετικά με αναφερόμενο «σκάνδαλο» ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ. Η ύποπτη οικονομική συναλλαγή αφορά πώληση έκτασης του δήμου, περίπου 800 στρεμμάτων, για κατασκευή ολυμπιακού έργου. Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις «οι εκπρόσωποι του εν λόγω δήμου εκ του πονηρού δεν προσδιόρισαν ότι η πωληθείσα έκταση ανήκε στην περιουσία του και τελικώς τα χρήματα από την πώληση της έκτασης τα καρπώθηκαν 5-6 ιδιώτες που φέρεται να μην είχαν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του».
Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στις δικαστικές αρχές. Επιπλέον σε μεταγενέστερη έρευνα είχε διαπιστωθεί ότι στον συγκεκριμένο δήμο είχαν επιβληθεί πρόστιμα για παρανομίες στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων ενώ είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία ασφάλισης των υπαλλήλων του.
Ο αναφερόμενος πρώην δήμαρχος φέρεται να είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και να προχωρούσε σε σε σχετικές επενδύσεις. Επιπλέον έχει υπάρξει έλεγχος για να διερευνηθούν πληροφορίες για κατοχή εταιρειών off shore, για μεταφορά χρηματικών ποσών σε ξένες τράπεζες αλλά και για συμμετοχή του σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ζητούμενο των ελεγκτικών αρχών είναι να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων που απέκρυψε από τις ελεγκτικές αρχές. «Το Βήμα» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πρώην δήμαρχο, χωρίς αποτέλεσμα…