Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας η – σχετικά μακράς διάρκειας – συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Γιάννα Αγγελοπούλου στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αξιοσημείωτο, πέραν της διάρκειας ήταν το γεγονός ότι στην συνάντηση δεν μετείχε κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επρόκειτο δηλαδή για μία κατ’ ιδίαν συζήτηση μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τα όσα ατύπως δήλωσε η κυρία Αγγελοπούλου μετά την συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το συνέδριο(Clinton Global Initiative) που θα διοργανώσει η ίδια στις αρχές του καλοκαιριού, με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μία πρωτοβουλία με σαφή πολιτικ’ό χαρακτήρα και κατά πολλούς και στόχευση. Απέφυγε δε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στο ερώτημα αν συζητήθηκε και αν την ενδιαφέρει προσωπικώς το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ουσία το συνέδριο – με θέμα τον ευρωπαϊκό Νότο και την κρίση, αποτελεί και επισήμως ένα σημείο τομής της ατζέντας της κυρίας Αγγελπούλου και της αντίστοιχης του κ. Τσίπρα. Ερχεται δε η συνάντηση στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξης της κυρίας Αγγελοπούλου στην «Καθημερινή», όπου είχε προκαλέσει αίσθηση ο θετικός τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα πάντως με συνεργάτες του κ. Τσίπρα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το αν θα συμμετάσχει ή/και θα μιλήσει στο συνέδριο, χωρίς ωστόσο κανείς να αποκλείει το ενδεχόμενο.