Επανακαθορίζονται οι αμοιβές και οι συντάξεις των ενστόλων

Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία επανακαθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και κατ’ επέκταση οι συντάξεις των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα).

Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία επανακαθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και κατ’ επέκταση οι συντάξεις των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα).

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία συνοδεύει την εν λόγω ρύθμιση της κυβέρνησης, οι νέοι βασικοί μισθοί για όλη την ιεραρχία των στρατιωτικών προσδιορίζονται με την προσαύξηση του καταβαλλομένου σήμερα βασικού μισθού με το ήμισυ της απώλειας που υπέστησαν με το νόμο 4093/2012. Με τον ίδιο τρόπο προσδιορίζονται και τα νέα μηνιαία ποσά των λοιπών παροχών που αποτελούν μέρος των συνολικών μηνιαίων αποδοχών τους.

Επίσης, παρέχεται εξουσιοδότηση στους αρμοδίους υπουργούς να καθορίσουν με απόφασή τους το χρόνο και την διαδικασία καταβολής των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών διαφορών που αφορούν το διάστημα από 1 Αυγούστου 2012 μέχρι 30 Ιουνίου 2014. Όσον αφορά τις μηνιαίες διαφορές που απορρέουν από τον επανακαθορισμό του βασικού μισθού και επιδομάτων και ανάγονται στο χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2014 και μετά, θα εξοφληθούν εφάπαξ με την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων στους εν ενεργεία και συνταξιούχους στρατιωτικούς.

Με την ίδια ρύθμιση τακτοποιούνται μισθολογικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες που αφορούν στους δικαστές και στο κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (εν ενεργεία και συνταξιούχους). Συγκεκριμένα, η τελευταία ρύθμιση προβλέπει ότι από 1 Ιουλίου 2014 και μετά καταβάλλονται στους εν ενεργεία και συνταξιούχους δικαστές στο ακέραιο τα μηνιαία ποσά μισθών και συντάξεων στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31 Ιουλίου 2012, ενώ ορίζεται ότι οι διαφορές μισθών και συντάξεων που ανάγονται στο χρονικό διάστημα από 1 Αυγούστου 2012 μέχρι 30 Ιουνίου 2014 θα καταβληθούν απομειωμένες κατά το ήμισυ και με κοινή υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία εξόφλησής τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk