Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, πήγε την Παρασκευή το πρωί στα καμένα από τον εμπρησμό εγκληματιών γραφεία της Athens Voice στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22 και ζήτησε να γίνει συνδρομητής του αξιόλογου αυτού περιοδικού προκειμένου να του αποστέλλεται κάθε εβδομάδα.

Παρά την αναστάτωση που επικρατούσε στον χώρο, η αρμόδια υπάλληλος του λογιστηρίου ενέγραψε τον κ. Τασούλα στους ετήσιους συνδρομητές.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση «Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες, Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό των γραφείων της free press εφημερίδας «Athens Voice» το πρωί της Πέμπτης με ανάρτηση το βράδυ της Πέμπτης σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο.

Η «μικρή εμπρηστική παρέμβαση», κατά τους συντάκτες της ανάρτησης, που έγινε επειδή «εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζούμε τη πιο άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά ενάντια στη κοινωνία από την εποχή της ναζιστικής κατοχής», στρέφεται εναντίον της εφημερίδας που «συμμετείχε στην καθεστωτική προπαγάνδα για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες), γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους».

Οι αρχές είχαν εκτιμήσει από το πρωί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον 3ο όροφο κτιρίου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22 στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας, οφείλεται σε εμπρησμό.

Εχθές Πέμπτη την εμπρηστική επίθεση στην Αthens Voice καταδίκασε και η κυβέρνηση.

«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις»
τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ το γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ τόνισε καταδικάζοντας την επίθεση τόνισε «ότι η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και βασική προϋπο΄θεση για την ανάπτυξη και την πρόοδό της».