Tη βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη» διοργανώνει η οργάνωση ActionAid στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Τον Μάιο του 2014, 20 Έλληνες εθελοντές της ActionAid πήγαν στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, σε ένα ταξίδι ενσωμάτωσης και βιώσαν, έστω και για λίγο, τι σημαίνει να ζεις εκεί.
Φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων που τους συγκίνησαν βαθιά με τη φιλοξενία τους, τον ηρωισμό τους και τις ιστορίες τους. Ταυτόχρονα, αυτή η εμπειρία καταγράφονταν από συνεργείο με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ.
Για τρεις ημέρες λοιπόν οι εθελοντές της οργάνωσης θα ζητήσουν από τους επισκέπτες να μπουν στη θέση των κατοίκων της Χεβρώνας σε μια μισάωρη διαδραστική εμπειρία.
Στην βιωματική έκθεση θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα «τι σημαίνει ζωή υπό κατοχή;», «θα καταφέρω να φτάσω σπίτι μου;» «πόσο απλό είναι να προστατεύσω την οικογένειά μου;».
Παράλληλα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Gazoo» θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ActionAid «Μήνυμα από την Παλαιστίνη». Το οποίο αποτυπώνει την εμπειρία των Ελλήνων που έζησαν για μια εβδομάδα με οικογένειες από τη Χεβρώνα και τις ιστορίες που άκουσαν.
Μετά την κάθε προβολή θα μιλήσουν ανάδοχοι παιδιού που επισκέφτηκαν την κατεχόμενη Παλαιστίνη τον Μάιο του 2014 και Παλαιστίνιοι από την ActionAid Παλαιστίνης που θα έρθουν στην Αθήνα ειδικά για τις δύο αυτές προβολές. Οι προβολές θα είναι διάρκειας δύο ωρών στις 17.00 και στις 20.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη θα πρέπει όμως να δηλώσετε συμμετοχή και προτίμηση ώρας στο 2106241819
Η βιωματική έκθεση θα είναι ανοικτή την Παρασκευή 17:00 – 22:00 και το σαββατοκύριακο από τις 10:00 –22:00 στην αίθουσα Δ7 – Νέοι Φούρνοι, της «Τεχνόπολις». Η είσοδος είναι στα 2€