Ντινόπουλος: Θα καταβληθούν άμεσα τα 586 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Στις 1.085 για ακίνητα και στις 422 για αυτοκίνητα έχουν φθάσει οι αιτήσεις για αποζημίωση λόγω ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική, ενώ 395 πολίτες έχουν ζητήσει το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ.

Στις 1.085 για ακίνητα και στις 422 για αυτοκίνητα έχουν φθάσει οι αιτήσεις για αποζημίωση λόγω ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική, ενώ 395 πολίτες έχουν ζητήσει το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ.

Αυτά είναι τα επικαιροποιημένα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ, Απόστολου Κακλαμάνη.

Έως την Κυριακή είχαν καταγραφεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ζημιές σε μόλις 580 ακίνητα και 168 αυτοκίνητα.

Ο κ. Ντινόπουλος διαβεβαίωσε ότι άμεσα καταβάλλεται το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει δεσμεύσει για το σκοπό αυτό κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 395 αιτήσεις από τους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Πειραιώς και Φυλής.

Έως αύριο, Παρασκευή, πάντως που λήγει η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης, ο αριθμός αυτός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Παράλληλα, ο κ. Ντινόπουλος επισήμανε ότι και οι 25 δήμοι της Αττικής που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν από χθες να υποβάλουν αίτημα και να πάρουν χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα από το κονδύλι ύψους 900.000 ευρώ που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών, για να διευκολύνει τις υπηρεσίες των δήμων και να γίνει γρήγορη ταυτοποίηση και καταγραφή ζημιών, έχει ήδη διαβιβάσει τα δελτία καταγραφής ζημιών που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Ντινόπουλος χαρακτήρισε ανεπαρκή τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς, όπως είπε, για τη θωράκιση μόνο της Αττικής απαιτούνται περίπου 1,5 με 2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι το διάστημα 2003-2014 διατέθηκαν από την Περιφέρεια μόλις 450 ευρώ. Πάντως, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι έπειτα και από σχετική εντολή του πρωθυπουργού, θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά έργα, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών με την Περιφέρεια Αττικής.

«Η Περιφέρεια δεν ανήκει σε κόμματα. Έπρεπε στο πρωθυπουργικό μέγαρο, να είχαν κληθεί και η περιφέρεια και οι δήμαρχοι, γιατί αυτοί συνδέουν τον πληθυσμό με το κράτος. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk