Μία τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο για την πώληση ενός ακινήτου και δύο ίχνη του δράστη –ένα ζευγάρι γυαλιά και ένα υπόλειμμα (πιθανόν ψεύτικου) μουστακιού– κατευθύνουν τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας 42χρονου ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων στην Τρίπολη το απόγευμα της Κυριακής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για έρευνα που είναι «σε σχετικά καλό σημείο» για μία εγκληματική ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην κοινωνία της Αρκαδίας. Και αυτό επειδή στην Τρίπολη δεν υπήρχαν ενδείξεις ανάπτυξης του «οργανωμένου εγκλήματος» και δεν είχαν σημειωθεί αλλα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών».

Ο 42χρονος φαίνεται να πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από έναν άγνωστο –πιθανόν μεταμφιεσμένο– στον διάδρομο του ημιωρόφου στο κτίριο της οδού Ουάσιγκτον στο κέντρο της πρωτεύουσα της Αρκαδίας, όπου το θύμα της δολοφονικής επίθεσης διατηρούσε γραφείο. Από τη νεκροψία προέκυψε ότι το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι, στον θώρακα και στο αριστερό άνω άκρο.

Ο δράστης έφυγε από το σημείο του εγκλήματος και ο βαριά τραυματισμένος 42χρονος κατέβηκε από την πολυκατοικία και άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα περαστικοί υποστήριξαν στην Αστυνομία ότι δεν αντελήφθησαν πως είχε τραυματισθεί αλλά πίστεψαν ότι ήταν μεθυσμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος είχε αναφέρει σε άτομα από το προσωπικό περιβάλλον του ότι είχε δεχθεί κλήση από άτομο που ενδιαφερόταν για την πώληση ακινήτου και φαίνεται να τον παρέσυρε στην παγίδα θανάτου. Οι αξιωματικοί της

ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν τον τρόπο που κλείστηκε το ραντεβού «κλειδί» για τον εντοπισμό του δράστη και των κινήτρων του.

Το θύμα της εγκληματικής επίθεσης όπως και ένας συγγενής του ήταν ιδιοκτήτες των πιο γνωστών καφετεριών και κλαμπ στην Τρίπολη. Όμως ο 42χρονος είχε έλθει σε συγκρουση με πολλούς ιδιοκτήτες ομοιειδών καταστημάτων αφού, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στ’ελεχος της ΕΛ.ΑΣ., «ήταν αυτός που τους κατήγγειλε διαρκώς για παραβιάσεις του ωραρίου και άλλες παραβάσεις» και πρωταγωνιστούσε σε μία «βεντέτα» στον χώρο πολλών κέντρων διασκέδασης στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρει, «ήταν γνωστό το ζήτημα των τριβών που είχαν προκληθεί στην πόλη όπου μετά και την πεζοδρόμηση σχεδόν όλου του κέντρου της υπάρχουν δεκάδες κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όμως αναζητούμε και αλλού τα κίνητρα της επίθεσης».