Επιστρέφει στο Κάιρο η Aegean Airlines από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, επαναφέροντας τις απευθείας πτήσεις, τρία χρόνια μετά την διακοπή τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το χειμερινό πρόγραμμα των πτήσεων προς την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα τίθεται σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, θα ισχύσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2015 και θα περιλαμβάνει τρεις πτήσεις ανά εβδομάδα, με αεροσκάφη Airbus Α320.
Οι πτήσεις της Aegean θα αναχωρούν από το «Ελ. Βενιζέλος» κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 23:45 και θα φθάνουν στο Κάιρο στις 01:45, ενώ θα αναχωρούν από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο στις 04:45, με ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 06:45.
Παράλληλα, η Aegean και η Egypt Air (αμφότερες μέλη της Star Alliance) θα συνεχίσουν να διατηρούν πτήσεις κοινού κωδικού, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Και αυτό διότι η Aegean χρησιμοποιεί την Αθήνα ως κόμβο για τις πτήσεις από Κάιρο με κατεύθυνση την Ευρώπη, ενώ η Egypt Air εκμεταλλεύεται την δυνατότητα συνδυαστικών ταξιδιών σε δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες τουριστικά χώρες της Μεσογείου.
Η Aegean είχε αποχωρήσει από τις πτήσεις για Κάιρο, μεσούσης της κρίσης, πριν από τρία χρόνια, όταν ανταγωνιζόταν στην συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή μεταξύ των δύο πρωτευουσών τις Olympic Air και Egypt Air.
Σύμφωνα με την Aegean στο χειμερινό πρόγραμμα 2014-2015 έχουν προστεθεί εννέα επιπλέον δρομολόγια εξωτερικού, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.