Σκουρλέτης:Η Ν.Δ. οφείλει εξηγήσεις στο λαό για το αν έχει πάρει δάνειο

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fmγια την προεδρική εκλογή, τα περί «αργυρώνητων βουλευτών» και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο της Ν.Δ.

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την προεδρική εκλογή, τα περί «αργυρώνητων βουλευτών» και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο της Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για το θέμα περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών και την προεδρική εκλογή

«Κάθε βουλευτής όχι απλά δικαιούται, αλλά επιβάλλεται, με βάση τη συνείδησή του και την πολιτική συγκρότησή του, ελεύθερα να κάνει την επιλογή του. Νομίζω ότι κάθε βουλευτής από τους 300 πρέπει να σταθμίσει πρώτα και κύρια αν θα δώσει πράσινο φως στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο. Αυτό είναι. Δικαίωμά του και θα κριθεί γι’ αυτό, όπως όλοι μας.»

Για το αν υπάρχουν «αργυρώνητοι» βουλευτές

«Αυτά τα λένε στελέχη από την κυβερνητική πλευρά, απ’ ό,τι έχω ακούσει. Μα, ποιος το είπε αυτό; Ακούσατε κανέναν να το πει από τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει ειπωθεί ούτε έτσι ούτε αλλιώς. Εγώ άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να τα λένε αυτά.

Αν κάποιος επιλέξει να έχει την ευαισθησία να διαψεύσει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, θα έπρεπε εδώ και ένα μήνα που έχει βγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα – και δεν είναι το μόνο – να βγει και να το διαψεύσει. Η κυβέρνηση. Μάλλον δείχνει, όμως, ότι πρόκειται περί υποκριτικής στάσης με άλλη σκοπιμότητα, με την ένταση των δηλώσεων. Ότι θέλει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να συγκαλύψει το καινούργιο φιάσκο στην υπόθεση του ΔΝΤ και στην αφήγηση περί αποχώρησης από το Μνημόνιο.»

Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί δανείου της Ν.Δ.

«Αν δεν κάνω λάθος, το ύψος προκύπτει από τον ισολογισμό. Αν το αυξημένο νούμερο οφείλεται σε νέο δάνειο ή στη μη εξυπηρέτηση του δανείου, οπότε κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι, οφείλουν να μας το εξηγήσουν. Είναι ένα θέμα που οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και έχουν αυτή την πολιτική υποχρέωση. Δεν το ανέδειξα εγώ, αλλά σας απαντώ. Δεν πιστεύετε εσείς ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk