ΓΣΕΒΕΕ: Δωρεάν υποστήριξη σε μικρές επιχειρήσεις της Αθήνας

Δωρεάν υποστήριξη σε ζητήματα καινοτομίας, προσφέρει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στο Δήμο Αθηναίων.

Δωρεάν υποστήριξη σε ζητήματα καινοτομίας, προσφέρει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στο Δήμο Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ έχει ως στόχο την υποστήριξη συνολικά 80 αθηναϊκών επιχειρήσεων μέχρι τα μέσα του 2015, οι οποίες ενδεικτικά κατανέμονται ανά κλάδο ως εξής:

• 35 μεταποιητικές επιχειρήσεις / βιοτεχνίες

• 25 επιχειρήσεις στο χώρο παροχής υπηρεσιών

• 20 εμπορικές επιχειρήσεις

Οι παρεχόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες διαρκούν περίπου τέσσερις μήνες και περιλαμβάνουν προσωπικές/επιτόπιες επισκέψεις του συμβούλου καινοτομίας στο χώρο της επιχείρησης.

Οι άξονες και το περιεχόμενο της συμβουλευτικής σε ζητήματα καινοτομίας αναπτύσσονται σύμφωνα με το παρακάτω πρότυπο:

• Ενημέρωση/ εκπαίδευση επιχείρησης σε ζητήματα καινοτομίας

• Αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης της επιχείρησης στο πλαίσιο καινοτομίας

• Σύλληψη καινοτόμου ιδέας και ανάπτυξη πλαισίου εξεταζόμενης καινοτομίας

• Ανάπτυξη αναλυτικού σχεδίου υλοποίησης της καινοτομίας και βιωσιμότητας της σύμφωνα με τον κύκλο ζωής της καινοτομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες α) έχουν αναπτύξει καινοτομίες, β) προετοιμάζουν την ανάπτυξη κάποιας καινοτομίας ή γ) θέλουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες να εισάγουν κάποια καινοτομία στην επιχείρηση τους, να υποβάλλουν αίτηση στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, απολαμβάνοντας χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, υψηλού επιπέδου συμβουλευτική υποστήριξη.

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: http://tinyurl.com/iconsulting-athens. Εναλλακτικά, μέσω FAX στο 210-3838027.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk