Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 τόνοι σκουπιδιών μέσα στη πόλη και αυτό γιατί μαζεύονται λιγότερα σκουπίδια από αυτά που θα έπρεπε, δήλωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος της Τρίπολης Δ.Παυλής. Χθες, Δευτέρα, η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του όγκου των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 τόνοι σκουπιδιών μέσα στη πόλη και αυτό γιατί μαζεύονται λιγότερα σκουπίδια από αυτά που θα έπρεπε, ενώ δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης και προσωρινής μεταφόρτωσης, με αποτέλεσμα αυτά να μεταφέρονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Φυλή» είπε ο κ. Παυλής.

Όσον αφορά τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ο ίδιος υπογράμμισε πως «κάποιοι θέλουν να διαχειρίζονται τα σκουπίδια με το δικό τους τρόπο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Και αναφέρομαι στην Πολιτεία και σε μια σειρά ανθρώπων πίσω από αυτήν».

Σε ερώτημα σχετικά με το τι εξυπηρετεί η κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε ότι «με αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε να εξουσιοδοτήσουμε κι άλλον εργολάβο για να λύσουμε το ζήτημα, ενώ το γεγονός αυτό μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις για επιπλέον χώρους φόρτωσης, μεταφόρτωσης και ενδεχομένως να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση νέου χώρου εναπόθεσης».

Χθες, Δευτέρα, με απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη η Τρίπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που σε πολλές περιοχές της πόλης υπάρχουν συσσωρευμένα για περίπου 40 ημέρες.

Η απόφαση του περιφερειάρχη έχει ισχύ έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 και, όπως αναφέρει, ελήφθη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση. Στην απόφαση υπογραμμίζεται, ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων.