Βαρβιτσιώτης: «Αν δεν έχει στοιχεία ο Σκουρλέτης είναι κοινός συκοφάντης»

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλησε στον Βήμα fm για τις καταγγελίες Σκουρλέτη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη φορολογική πολιτική

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις καταγγελίες Σκουρλέτη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη φορολογική πολιτική.{{{ audio1 }}}

Για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών

«Για μένα, είχε έναν και μόνο στόχο: να εκφοβίσει και να δημιουργήσει στίγμα στους βουλευτές, οι οποίοι θα ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Όταν τέτοιες καταγγελίες δεν έχουν στοιχεία και δημιουργείται ένα κλίμα σκανδαλολογίας, απαράδεκτο για την εποχή μας, δεν θα πρέπει ο πρωθυπουργός να στηλιτεύσει αυτή τη συμπεριφορά; Ένα δημοσίευμα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το να έρχεται ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να υιοθετεί αυτές τις καταγγελίες. Άρα, κάτι γνωρίζει και τις υιοθετεί. Άρα, έχει στοιχεία να το στηρίξει. Αν δεν έχει, είναι ένας κοινός συκοφάντης. Θα κληθεί ο κ. Σκουρλέτης να το αποδείξει, με ονόματα και διευθύνσεις, περιστατικά… Αν έχει στοιχεία, θα διερευνηθούν. Αν δεν έχει, όπως εικάζω, τότε αυτή η καταγγελία θα φανεί από την αρχή πόσο έωλη και ψευδής ήταν.»

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

«Τι σημαίνει πρόγραμμα; Ότι βρισκόμαστε σε μια μορφή συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας. Άρα, η μορφή της μονομερούς καταγγελίας για οποιαδήποτε συμφωνία, σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση, άμεση ή έμμεση, από τα ελληνικά ομόλογα. Προσχωρώ στη λογική ότι είναι πολύ επικίνδυνο οικονομικά αυτό. Μια τέτοια άσκηση θα βάλει σε κίνδυνο πραγματικά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και δεν έχουμε ακούσει έως τώρα το πραγματικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.»

Για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

«Θεωρώ ότι οι φόροι στην περιουσία είναι σοσιαλιστικής έμπνευσης. Οι φόροι στο εισόδημα πρέπει κυρίαρχα να υπάρχουν. Μην ξεχνάτε ότι οι φόροι μπήκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με το πρώτο μνημόνιο, και επελέγη αυτός ο τρόπος για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων εκείνης της περιόδου. Ούτε τέθηκαν ορισμένοι στόχοι πόσο θα έρχεται ο φόρος από την περιουσία. Βεβαίως θεωρώ ότι οι φόροι επί της περιουσίας που δεν φέρνει εισόδημα είναι της άποψης της σοσιαλιστικής, περί αναδιανομής του πλούτου. Βεβαίως, με αυτές τις αντιλήψεις προσωπικά διαφωνώ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk