Μία στρατηγική συμφωνία –πλαίσιο, που θα καταστήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προνομιακό συνεργάτη της Κινεζικής COSCO, υπογράφεται σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα μεταξύ των επικεφαλής των δύο εταιριών, κ. κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλου και Λι Γιουνπένγκ, παρουσία του υπουργού Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του vima.gr

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ένα μνημόνιο συνεργασίας εννέα σημείων, με το οποίο οι δύο πλευρές θα δεσμευθούν για ενίσχυση και προνομιακή συνεργασία στην μεταφορά φορτίων από την Ασία στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «vima.gr» οι Κινέζοι, οι οποίοι θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επιχειρηματικό επίπεδο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μητρικής COSCO GROUP, θα λάβουν προτεραιότητα εξυπηρέτησης στους σιδηροδρομικούς διαδρόμους που οδηγούν από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω πΓΔΜ και Σερβίας, ενώ θα αναλάβουν την προνομιακή παράδοση φορτίων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι το τέλος του έτους, θα φεύγουν προς την Κεντρική Ευρώπη 10 συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με Κινεζικό φορτίο την εβδομάδα, με στόχο τον διπλασιασμό τους το 2015.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η συγκεκριμένη συμφωνία αυξάνει κατακόρυφα την αξία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συνιστά, μάλιστα, μία σημαντική «προίκα» εν όψει της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.