Παππάς:Την παραίτηση Σαμαρά θα ζητήσει ο Τσίπρας αν συναντηθούν

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ο Ν. Παππάς μίλησε στον Βήμα fm για την ψήφο εμπιστοσύνης, την προεδρική εκλογή, την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα και τη δήλωση Σκουρλέτη για προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ο Νίκος Παππάς μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την ψήφο εμπιστοσύνης, την προεδρική εκλογή, την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα και τη δήλωση Σκουρλέτη για προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την αποτίμηση της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη λογική που η τρόικα έχει επιβάλλει στην Ελλάδα. Εννοώ το εξής παράδειγμα: πυροδοτήθηκε μια συζήτηση για τον κατώτατο μισθό. Η μείωσή του, όπως και άλλα μέτρα που βρίσκονται στον πυρήνα των εργασιακών, όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ή η απελευθέρωση των απολύσεων είναι στον πυρήνα του μνημονίου. Αυτά επί της ουσίας είναι το μνημόνιο. Άρα, μπροστά στον ελληνικό λαό, είναι καθαρές οι επιλογές ανάμεσα στην συνέχιση των τροϊκανών πολιτικών που εγγυάται η κυβέρνηση Σαμαρά και την προσπάθεια για την εκ νέου αναστήλωση της αγοράς και της διάσωσης της κατάστασης στην αγορά εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. Συνεπώς, πρέπει να κάνει καθαρό όχι απέναντι στην κυβέρνηση, διότι δεν κρατάει κανένα κλειδί εξελίξεων, αλλά και προς τους εταίρους μας, ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους μας δεσμεύει τη χώρα και είναι μακρόχρονη πρέπει να έχει τουλάχιστον τη βασική συμφωνία μας και να προκύψει από Βουλή που θα έχει πίσω της τη φρέσκια λαϊκή εντολή.»

Για το πόσο μακριά ή κοντά είναι το 180 της προεδρικής εκλογής από τους 155 της ψήφου εμπιστοσύνης

«Έχει διαστημική απόσταση και το γνωρίζετε από το ρεπορτάζ, διότι συνομιλείτε και με βουλευτές. Υπάρχει ένα πολιτικό κλίμα, θα σας έλεγα, πολύ έντονα αποτρεπτικό από το να διαμορφωθούν συναινέσεις και να αυξήσει την επιρροή της η κυβέρνηση.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ένα συνέδριο και στο πλαίσιο των πολιτικών του αποφάσεων – πράγμα που εμείς το χαρακτηρίσαμε θετικό, χωρίς μισόλογα – διατυπώνει την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση χωρίς τη Ν.Δ. Δεύτερον, υπάρχει πλειάδα ανεξάρτητων βουλευτών που έχει τοποθετηθεί και πει ότι δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι δεν συμφωνεί με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Έχει, λοιπόν, διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις-τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει.»

Για το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης ή πρωθυπουργού, από την ίδια Βουλή

«Σενάρια τύπου Παπαδήμου έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Θα είναι καταδικασμένα μία ακόμη φορά να αποτύχουν, με λύσεις που έχουν καταδικαστεί από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν βγάζουμε καμία είδηση αν το επαναλάβουμε ότι δεν μας αφορούν αυτά τα σενάρια…»

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

«Προφανώς και δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας και θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας. Όπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης.»

Για τη δήλωση Σκουρλέτη περί προσπάθειας χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή


«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτήν την αποστροφή»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk