Κ. Μάρκου: Δεν μπορώ να σας πω τι θα ψηφίσω από τώρα

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου η ανεξάρτητη βουλευτής, Κ. Μάρκου μιλά στους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την προεδρική εκλογή και την ψήφο εμπιστοσύνης

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Μάρκου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την προεδρική εκλογή και την ψήφο εμπιστοσύνης.{{{ audio1 }}}

Για τη στάση της κατά την προεδρική εκλογή

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να σας πω τι θα κάνω από τώρα. Όταν ανοίξει το θέμα τον Ιανουάριο, θα το δούμε και εξαρτάται από το πρόσωπο και το πώς θα τα πάει η κυβέρνηση και θα μετρηθεί με τα αποτελέσματα που θα έχει στον κόσμο. Πρέπει να βγει η κυβέρνηση και να πει τι θα κάνει για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τα εισοδήματα. Πέντε πράγματα που θα πρέπει να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν μπορεί να πάρει πάλι ψήφο ανοχής από τους βουλευτές για κάτι που θα κάνει πέντε ή έξι μήνες μετά τις εκλογές. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να ξεκινήσει…»

Για τη στάση της στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης

«Επέλεξα το «παρών», γιατί δεν ήθελα τη φυγομαχία. Δεν κρύβομαι πίσω από το «όχι», γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει 155 ψήφους. Άκουσα τις εισηγήσεις των βουλευτών της κυβέρνησης, των υπουργών και της αντιπολίτευσης και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της, εφάρμοσε τα μνημόνια, έρχεται τώρα σε μια ρύθμιση του χρέους και σιγά-σιγά στην έξοδο από τα μνημόνια. Δηλαδή, επιτρέπω στην κυβέρνηση και της δίνω ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τον Ιανουάριο για να ολοκληρώσει τον κύκλο της.»

Για τη ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ δεν ενδιαφέρει πια τον κόσμο. Όλα γίνονται για εσωτερική ανακύκλωση. Δεν εμπιστεύεται ο πρόεδρος τους βουλευτές και οι βουλευτές τον πρόεδρο. Αυτό αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον εγώ αυτή τη στιγμή και προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk