Ενας νεκρός και μπλακ άουτ από καταστροφικές πλημμύρες στη Γένοβα

Ένας θάνατος, μπλακ άουτ στην πόλη, καμία κυκλοφορία αυτοκινήτων στους δρόμους που έχουν γίνει ποτάμια και εκκλήσεις των αρχών στους κατοίκους να φύγουν από τα ισόγεια και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους: Οι πλημμύρες έχουν φέρει την ιταλική Γένοβα στα όριά της. Οι τοπικές αρχές κατηγορούν τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για ελλιπείς προειδοποιήσεις.

Ένας θάνατος, μπλακ άουτ στην πόλη, καμία κυκλοφορία αυτοκινήτων στους δρόμους που έχουν γίνει ποτάμια και εκκλήσεις των αρχών στους κατοίκους να φύγουν από τα ισόγεια και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους:Οι πλημμύρες έχουν φέρει την ιταλική Γένοβα στα όριά της.

Οι τοπικές αρχές κατηγορούν τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για ελλιπείς προειδοποιήσεις.

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 57χρονος στο κέντρο της Γένοβα, στην περιοχή κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό όπου η στάθμη των υδάτων είχε φτάσει σχεδόν τα δύο μέτρα.

Το πρωί της Παρασκευής τμήματα της πόλης παρέμεναν ακόμη χωρίς ρεύμα. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ήταν ακόμη πιο εκτεταμένες τη νύχτα, ενώ αρκετοί δρόμοι παραμένουν κάτω από τα νερά των ποταμών που υπερχείλισαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σχολεία και καταστήματα παραμένουν κλειστά. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή να αποφύγουν τη μετακίνηση με αυτοκίνητο και, στα σημεία που η στάθμη των υδάτων είναι απειλητική, να ανεβούν σε υψηλότερους ορόφους, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι βροχές έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση του Μπισιάνο και του Ρίο Φερετζιάνο, μεταξύ των πολλών ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk