Σ. Βούλτεψη: «Μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα»

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, μίλησε στον Βήμα fm για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ψήφο εμπιστοσύνης και τις δηλώσεις Λαγκάρντ

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ψήφο εμπιστοσύνης και τις δηλώσεις Λαγκάρντ.{{{ audio1 }}}

Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί επιχειρηματιών που παρεμβαίνουν στο νομοθετικό έργο

«Ο Τσίπρας θα φτιάξει δικούς του επιχειρηματίες, δυο-τρεις τράπεζες να τις χρηματοδοτεί και θα είναι όλα πάρα πολύ ωραία! Δεν τα καταλαβαίνω αυτά, πραγματικά. Μήπως θα πρέπει να καθίσουμε να δούμε και ποιες ερωτήσεις έχει καταθέσει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μπορεί να είναι πίσω από αυτές; Τι λέτε; Αυτό είναι πολιτική ζωή του τόπου; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Τις απαντήσεις στη Βουλή. Δεν θα τις δώσω τώρα. Αλλά έχουμε συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο έχουμε πολιτευτεί και δεν θα μας κατηγορήσει κανείς. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ρίξει τώρα την μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν θέλει να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων. Τι θα κάνει με το Μνημόνιο, αν θα το σκίσει, θα το ακυρώσει ή θα το αντικαταστήσει. Τι θα κάνει με το χρέος…»

Για τις φήμες περί συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο και δεν καταλαβαίνω τι είναι όλο αυτό… Λέγαμε ότι μας χωρίζει άβυσσος σε όλα τα θέματα. Πώς θα γίνει αυτό που λέτε και λέγεται; Εμείς λέμε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα φύγει η χώρα από την κρίση και ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Διότι τότε, η χώρα δεν θα φύγει από την κρίση, αλλά θα μπει σε βαθύτερη κρίση.

Δεν μπορεί να μην αναδεικνύεται τίποτα (για τον ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης). Εδώ έγινε συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε να γίνει ειδική επιτροπή για να δει με άλλους εμπειρογνώμονες και οικονομολόγους τι θα γίνει με το χρέος. Αντί να βγουν όλοι οι συνάδελφοί μας και να τους πουν ότι «ρε παιδιά, εμείς μας λέγατε ότι είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε και τώρα μας λέτε ότι θα φτιάξετε επιτροπή για να δείτε τι θα κάνετε με το χρέος;» και αυτό να έχει γίνει μπαντιέρα, έχουμε την μπαντιέρα rossa του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ξέρω (αν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι), αλλά κριτική όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν. Γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει πρώτο θέμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει τώρα επιτροπή για το χρέος. Γιατί αυτό θάβεται; Δεν έπρεπε να αναδειχθεί; Περισσότερο απ’ ό,τι αναδείχθηκε…»

Για τις δηλώσεις Λαγκάρντ

«Η κυρία Λαγκάρντ ήταν περισσότερο καθαρή απ’ όσο ήταν: ότι επαφίεται σε κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της. Είπε ότι με ικανοποίηση βλέπουν ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της και όμως αναδείχθηκε το άλλο πρώτο. Να το πάλι… Η κυρία Λαγκάρντ, εφόσον είπε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί το χρέος της, μετά κάνει ένα σχόλιο. Τα ακούμε όλα με ενδιαφέρον, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς μας εταίρους και δεν πρόκειται ποτέ να πάμε σε μονομερείς ενέργειες. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση με σύγκρουση;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα