Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση απόψε κλείνει τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας, μίλησε στον Βήμα fm για τον ιό Έμπολα, την ψήφο εμπιστοσύνης, την προεδρική εκλογή, τον Θ. Ρουσόπουλο και τις δημοσκοπήσεις

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον ιό Έμπολα, την ψήφο εμπιστοσύνης, την προεδρική εκλογή, τον Θ. Ρουσόπουλο και τις δημοσκοπήσεις.{{{ audio1 }}}

Για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Έμπολα

«Έχουμε ορίσει εργαστήριο αναφοράς, εάν υπάρξει κρούσμα, και νοσοκομεία αναφοράς και έχει διαμορφωθεί χώρος που είναι απολύτως απομονωμένος και έχει οριστεί υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται σε ετοιμότητα και έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα. Έχουμε αποφασίσει να εκδώσουμε και να προωθήσουμε έντυπα για όσους έρχονται στη χώρα, προκειμένου να μας λένε ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία από πού έρχονται, αν αισθάνονται κάποια αδιαθεσία ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό ή και να είναι φορέας. Το επόμενο 10ήμερο θα γίνει και μία άσκηση για την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού και νομίζω ότι έχουμε πάρει έτσι όλα τα αναγκαία μέτρα στην παρούσα φάση, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει.»

Για την ψήφο εμπιστοσύνης

«Προφανώς η αποτελεσματικότητα της ψήφου εμπιστοσύνης κρίνεται από το αν η κυβέρνηση θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι. Πάντως, σε μια πολύ γρήγορη ανάγνωση και χωρίς να προδικάζει κανείς το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας είναι ότι η κυβέρνηση κατ’ αρχήν βγαίνει ενισχυμένη. Παίρνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης απόψε από τη Βουλή, η κυβέρνηση θα συνεχίσει και αυτό είναι ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα που λέει ότι οι συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών κλείνουν.»

Για την προεδρική εκλογή και τη συσχέτιση με την ψήφο εμπιστοσύνης

«Η προεδρική εκλογή έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ψήφο εμπιστοσύνης και είναι λογικό αυτό. Γιατί τότε, οι βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο και σήμερα εγκρίνουν, ουσιαστικά, την κυβερνητική πολιτική. Άρα, είναι άλλο, τελείως, ζήτημα. Επιχειρεί όντως η αξιωματική αντιπολίτευση να το μετατρέψει στο ίδιο ζήτημα, διότι το δίλημμα που θέτει είναι ένα κατ’ εξοχήν ζήτημα που διαστρεβλώνει το σκοπό των συνταγματικών διατάξεων και γι’ αυτό θα απαντήσουμε σήμερα αρνητικά στις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Για την επιστροφή Ρουσόπουλου και το γεγονός ότι εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια

«Τον καλωσορίζω. Κάθε επιστροφή καλωσορίζω και κάθε ενίσχυση της κυβερνητικής προσπάθειας από ανθρώπους έμπειρους, όπως είναι ο κ. Ρουσόπουλος, με σημαντική πορεία, με διαδρομή που έχει συμβάλλει στο κυβερνητικό έργο. Αποφασίζει πάντοτε ο κυρίαρχος ψηφοφόρος, αλλά θεωρώ ότι πάντοτε θα πρέπει να έχει επιλογές ο ψηφοφόρος και μάλιστα καλές επιλογές, τις καλύτερες δυνατές.»

Για τις δημοσκοπήσεις

«Υπάρχει μια σειρά δημοσκοπήσεων από το Σεπτέμβριο και εντεύθεν, η οποία δείχνει διάφορα μεγέθη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. Μάλιστα. Αξιολογείται αυτό και λαμβάνεται υπόψη, όπως όταν ήταν μπροστά η Ν.Δ. Εκείνο, όμως, που είναι κατά τη γνώμη μου χρήσιμο είναι να δούμε τι θα αποφασίσει ο κόσμος όταν γίνουν εκλογές. Και εκλογές, δεν θα γίνουν σύντομα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk