Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα», σχολιάζοντας τις αναφορές του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση της Τετάρτης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης Γιάννη Δραγασάκη, περί παρεμβάσεων από επιχειρηματίες και εφοπλιστές και ακυρώσεων νόμων του κράτους.

Ο κ. Βορίδης, απηύθυνε κάλεσμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφερθεί σε ονόματα, μετά τις καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, καθώς, ανέφερε, αυτή τη στιγμή, ο κ. Δραγασάκης έχει παραμείνει ξεκρέμαστος και είναι έωλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε ότι αρκεί ένα τηλεφώνημα ενός εφοπλιστή, επιχειρηματία ή ακόμα και ενός εκδότη, προκειμένου να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας απέρριψε επίσης τα σενάρια περί διαδοχής στη Ν.Δ., μετά την απόφαση να είναι ο ίδιος εισηγητής στη συζήτηση στη Βουλή, λόγω του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στο Μιλάνο.

«Δεν υφίστανται θέματα διαδοχής», ξεκαθάρισε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής, εκτιμώντας μάλιστα ότι «θα βγει ενισχυμένη η κυβερνητική πλειοψηφία». Σε ό,τι αφορά την απουσία του Πρωθυπουργού από τη Βουλή, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι ο κ. Σαμαράς λείπει γιατί έπρεπε να πάει στη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο και ότι η συζήτηση δεν μπορούσε να μετατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε δημιουργήσει μία σεναριολογία πρόωρων εκλογών που έπρεπε να σταματήσει άμεσα».