Φρέσκο γάλα μιας ημέρας από τη Δέλτα στην Αττική

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που ενδεχομένως θα κινητοποιήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά του φρέσκου γάλακτος προχωρεί η Vivartia.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που ενδεχομένως θα κινητοποιήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά του φρέσκου γάλακτος προχωρεί η Vivartia.
Από την ερχόμενη Δευτέρα η βιομηχανία θα κυκλοφορήσει φρέσκο γάλα Δέλτα μιας ημέρας στην αγορά της Αττικής.
Μέχρι σήμερα το προϊόν αυτό το προσέφεραν μικρές γαλακτοβιομηχανίες και συνεταιρισμοί για να θωρακίσουν τα μερίδια αγοράς στα μέρη όπου δραστηριοποιούνται.
Ζωτικός χώρος όμως για τη Δέλτα είναι η Αττική αφού διαθέτει εργοστάσιο στον Ταύρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γάλα μιας ημέρας θα διανέμεται μόνο σε φούρνους και όχι στα supermarkets, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πότε η Δέλτα θα προσφέρει γάλα μιας ημέρας και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
Με τη διανομή στους φούρνους στόχος του ομίλου είναι ο περιορισμός ή ακόμη και ο μηδενισμός των επιστροφών. Με τη σειρά τους οι αρτοπώλες θα έχουν στα μαγαζιά τους ένα ανταγωνιστικό προϊόν αφού δεν θα διατίθεται στα supermarket και μαζί με το ψωμί θα παρέχουν ένα «πακέτο» απαραίτητων διατροφικών προϊόντων στον καταναλωτή. Το γάλα μιας ημέρας είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, καθώς υπόκειται σε χαμηλή θερμική επεξεργασία, γι’ αυτό και ο κύκλος ζωής του είναι περιορισμένος.
Το γάλα θα συλλέγεται για παράδειγμα τη Δευτέρα, θα παστεριώνεται το ίδιο βράδυ και το πρωί της Τρίτης θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης μέχρι την επόμενη ημέρα.
Ουσιαστικά η Δέλτα με το γάλα μιας ημέρας αναβιώνει τον γαλατά της γειτονιάς που άφηνε κάθε πρωί το γάλα έξω από την πόρτα των νοικοκυριών.
H τιμή του νέου προϊόντος δεν είναι ακόμη γνωστή αλλά η συσκευασία θα είναι χάρτινη με όγκο 750 ml.
To Σαββατοκύριακο θα «τρέξει» και διαφημιστική καμπάνια από τον όμιλο της Vivartia.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk