Χρ. Αηδόνης: Έχω αποφασίσει τι θα πράξω και θα το ανακοινώσω

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, μίλησε στον Βήμα fm για τη στάση του στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης και το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη στάση του στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης και το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ.{{{ audio1 }}}

Για τη στάση του στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

«Έχω αποφασίσει τι θα κάνω και θα το ανακοινώσω εντός των επομένων ωρών, εικάζοντας ότι θα μιλήσω έως το απόγευμα (στη Βουλή). Υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό και εξελίσσεται και ως πολιτικό πρόβλημα στη χώρα και καθένας από εμάς οφείλει να μιλήσει και να πει τι σκέφτεται για το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα η χώρα. Τα κριτήρια για να αποφασίσω είναι αυτά και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο δικό μου, τουλάχιστον, ορίζοντα τίποτα ορατό, που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διακρίνω μια κατεύθυνση. Και δυστυχώς φαντάζομαι ότι αυτό μπορεί να ισχύει και στην κοινωνία και αποτυπώνεται ως μια τεράστια πολιτική αβεβαιότητα και μια ασάφεια ως προς τα ζητήματα διευθέτησης του χρέους που προκύπτει από τη μη εξήγηση της ευρωπαϊκής θέσης από τη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά από μια τεράστια παλινωδία και διαφορετικές φωνές από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το ποιο είναι το δικό τους σχέδιο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι όλοι εμείς που μπορώ να πω ότι ανήκουμε σε έναν μεσαίο χώρο ή σ’ αυτόν που μπορεί κάποιος να μας τοποθετήσει – γιατί εμείς λέμε ότι είμαστε ανεξάρτητες φωνές – αντιμετωπίζουμε αυτά τα αδιέξοδα που τοποθετούνται σε μια πολιτική βάση που δεν προσδιορίζει αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα. Όσο αυτές οι λύσεις δεν παράγονται, αντιλαμβάνεστε ότι εγώ και όλοι αυτοί που πιστεύουν το ίδιο δεν μπορούμε να συνταχθούμε με κάποιο στρατόπεδο. Αυτό που διαπιστώνω αυτή τη στιγμή είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για το τι θα γίνει στη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα και δεν το διαπιστώνω μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην πλευρά της αντιπολίτευσης.»

Για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ

«Δεν ανήκω σε κανένα μπλοκ εξουσίας. Άρα, παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής και δεν έχω κάνει επιλογή επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.»

Για τη στάση του στην προεδρική εκλογή

«Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και το είπα από την πρώτη στιγμή: από τη στιγμή που η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη διαδικασία με την ψήφο εμπιστοσύνης να λύσει την προεδρική εκλογή, είναι λάθος. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν έγινε γι’ αυτό. Έγινε για να σταματήσει αυτή η ακατάσχετη εκλογολογία.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk