Δύο μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα του Ζουλ Μπιανκί στο κυριακάτικο Grand Prix της Ιαπωνίας(5/10), ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Ζαν Τοντ έδωσε εντολή στον αγωνιστικό διευθυντή Τσαλρι Γουίτινγκ να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Μάλιστα, είναι πιθανό οι πρώτες εκτιμήσεις να γίνουν πριν τον προσεχή κυριακάτικο αγώνα(12/10) στο Σότσι της Ρωσίας.

Αρκετές προσωπικότητες και πιλότοι της Φόρμουλα 1 δήλωσαν ότι ο γερανός δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη αυτοκινήτου ασφαλείας. Άλλοι αναρωτιούνται μήπως η ύπαρξη της πράσινης σημαίας πάνω στον πύργο να έπαιξε κάποιο ρόλο στο ατύχημα. Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, δεν είναι απίθανο η έρευνα να οδηγήσει σε αλλαγές και αναθεωρήσεις στους κανόνες ασφαλείας.

Η κατάσταη της υγείας του εικοσιπεντάχρονου Γάλλου οδηγού χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», αλλά «σταθερή». Εν τω μεταξύ, οι γονείς του νεαρού πιλότου της Μαρρούσια έφτασαν στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Στο πλευρό τους, βρίσκεται και ο Ζεράρ Σαϊλιάν, προσωπικός γιατρός του Μίχαελ Σουμάχερ και ιδρυτής του Ινστιτούτου Εγκεφάλου και Νωτιαίου Μυελού(ICM). Σύμφωνα με την L’Equipe, ο πατέρας του άτυχου οδηγού, Φιλίπ Μπιανκί, δήλωσε: «Όταν θα έχουμε μια ενημέρωση από τον Σαϊλιάν, θα μπορέσω να σας μιλήσω».