Μειώθηκε κατά 12%, στα 7,1 εκ. δολάρια ο μισθός του Ρούπερτ Μέρντοκ

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση που έχει περιορίσει τους μισθούς και τα εισοδήματα των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση που έχει περιορίσει τους μισθούς και τα εισοδήματα των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ. Η 21st Century Fox κατέβαλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της ως μισθολογικές απολαβές για το τελευταίο οικονομικό έτος που έκλεισε στις 30 Ιουνίου το ποσό των 7,1 εκατ. δολαρίων, σχεδόν 12% μικρότερο από την περασμένη χρονιά.
Ωστόσο οι συνολικές αποδοχές του ηλικίας 83 ετών Μέρντοκ αυξήθηκαν κατά 1%, στα 29,2 εκατ. δολάρια, αφού, για καλή του τύχη, αυξήθηκε η αξία του συνταξιοδοτικού του προγράμματος. Στις συνολικές απολαβές περιλαμβάνονται μπόνους ύψους 10,2 εκατ. δολαρίων και μερίσματα αξίας 6,3 εκατ. δολαρίων.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού δικτύου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η μείωση του μισθού του Μέρντοκ ανακοινώθηκε το περασμένο έτος ως μέρος μιας ευρύτερης ρύθμισης αποζημίωσης που εφαρμόστηκε στα στελέχη του οργανισμού. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο μειώθηκε η βραχυπρόθεσμη αποζημίωση του αμερικανού επιχειρηματία και αυξήθηκε η μακροχρόνια με βάση την απόδοσή του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία