Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Ο λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολισθεί από τα διάφορα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον λαό και να τον κρατήσει στον καναπέ, να του δημιουργήσει κάποιες αυταπάτες για πράγματα που μπορεί να γίνουν καλύτερα.

Επίσης, να μην περιμένει σωτήρες από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετέχει με τον δικό του τρόπο σ’ αυτό το παιχνίδι της προεδρολογίας και το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτεται. Έχουμε ένα «πολιτικό στριπτίζ» πάρα πολύ γρήγορο. Εννοώ για το που το πάει, αποκαλύπτει αυτά που εμείς λέγαμε και δεν μας πίστευαν -μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ο εργαζόμενος- που ξεκινούν απ’ τις μεγάλες διακηρύξεις περί σκισίματος μνημονίων και κατάργησης νόμων κλπ, που κατέληξαν στο εξής: «Κι εμείς, παιδιά, τα ίδια θα εφαρμόσουμε και σας δίνουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσετε».

Όσοι επιλέγουν τον δρόμο της ΕΕ, δεν μπορεί να κοροϊδεύουν το λαό λέγοντας ότι μπορούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική πολιτική, γιατί και να βγούμε από τα μνημόνια υπάρχει το μνημόνιο το μεγάλο, το ευρωπαϊκό μνημόνιο.»