Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Ρένια Λουιζίδου: «Ο κόσμος είναι πιεσμένος»

Συναντώνται για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό πλατό με αφορμή τη νέα σειρά του Alpha «Το σόι σου»

Συναντώνται για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό πλατό με αφορμή τη νέα σειρά του Alpha «Το σόι σου». Κι όμως, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Ρένια Λουιζίδου είναι φίλες πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, συναντήθηκαν από την πρώτη μέρα που η νεαρή τότε Ρένια κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη για να γίνει ηθοποιός.

«Είχα διαβάσει ότι σε μία ακρόαση η Ξένια Καλογεροπούλου αναζητούσε ηθοποιούς. Μόνο που μου διέφυγε ότι αναζητούσε μόνο αγόρια. Πήγα και με λυπήθηκε. «Κάτσε να σε δω», μου είπε, «γιατί έκανες τεράστιο κόπο». Κράτησε το όνομά μου και μου είπε πως αν τύχει κάτι θα με ειδοποιήσει. Οταν έκανε η Μίρκα με τον Σταμάτη Φασουλή μία παράσταση στο Παρκ μού τηλεφώνησε η Ξένια και μου είπε: «Ψάχνει ο Σταμάτης κορίτσια, θες να πας;». Φυσικά και πήγα. Βρέθηκα σε αυτόν τον θίασο και αυτός ο άνθρωπος που μου έδωσε σημασία ήταν η Μίρκα»
αφηγείται η Ρένια. «Από τότε γίναμε φίλες κολλητές, παίξαμε πολύ και στο θέατρο, αλλά στην τηλεόραση δεν έτυχε ποτέ να συναντηθούμε» λέει η Μίρκα. Υπάρχει λογική εξήγηση όμως. «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάνει πολλή τηλεόραση. Οταν ήταν ασπρόμαυρη έκανα τους «Μυστικούς Αρραβώνες», τη «Γαλήνη» και στη συνέχεια το «Μη μου γυρνάς την πλάτη», λίγα επεισόδια στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» και μία δουλειά στην ΕΡΤ, τα «Χρυσά κορίτσια». Αρνήθηκα να κάνω κάποιες σειρές που έκαναν επιτυχία γιατί είχα επιλέξει να κάνω κάτι άλλο ή γιατί τότε δεν μπορούσα λόγω συνθηκών».
Σε αυτό που συμφωνούν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Ρένια Λουιζίδου μετά από αρκετά «χιλιόμετρα» είναι πως «παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ποιος είναι δίπλα σου. Κάνουμε την πλάκα μας σε δύσκολες συνθήκες. Ο κόσμος νομίζει ότι είναι απλά τα γυρίσματα αλλά δεν είναι έτσι. Τώρα είμαστε τυχερές γιατί έχουμε ένα συμπαθέστατο σενάριο και μακάρι να είναι καλό το αποτέλεσμα» σύμφωνα με τη Μίρκα.
«Καμιά φορά», παρεμβαίνει η Ρένια, «με ρωτάει ο κόσμος πόσα επεισόδια γυρίζουμε την ημέρα. Πού να τους πεις ότι σε μία ημέρα γυρίζεις μόλις λίγα λεπτά;».
Το αν θα αρέσει στον κόσμο ή τουλάχιστον αν «μυρίζονται» το αν θα πάει καλά είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να το προβλέψουν ακόμη κι αν έχουν εμπειρία χρόνων. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πως «δεν μπορείς να έχεις απόλυτη αίσθηση γιατί δεν ξέρεις τι σημαίνει για τον καθένα. Ο κόσμος είναι πιεσμένος. Μία καλοφτιαγμένη και καλοπαιγμένη σειρά πηγαίνει μια χαρά. Αυτό είναι που μετράει, δεν νομίζω ότι είναι κάτι συγκεκριμένο».
Σε αυτό θα συμφωνήσει και η Ρένια Λουιζίδου. «Αλλο τι αρέσει σε εσένα κι άλλο τι αρέσει στον κόσμο. Αλλοτε θέλει να γελάσει, άλλοτε να ταυτιστεί. Το «Κάτω Παρτάλι» δεν σκίζει γιατί υπάρχει ταύτιση! Στο δικό μας το κλειδί είναι ότι υπάρχουν στοιχεία αναγνωρίσιμα. Σε ό,τι αφορά και τους ανθρώπινους τύπους και τις καταστάσεις. Είναι ένα μεγάλο σόι και βρίσκεις στοιχεία που σε αφορούν οπότε ποντάρει σε αυτό. Εγώ δεν πιστεύω και αυτά περί κωμωδίας, ότι δηλαδή σώνει και ντε πρέπει να γελάσει το κοινό, δεν ισχύει. Επιπλέον ο κόσμος πια είναι πιο εκπαιδευμένος. Είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος, δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Τα χρήματα πέφτουν στην παραγωγή για να ενισχυθεί η εικόνα. Δεν τον εξαπατάς πια με ένα τελάρο».
Συζήτηση με ηθοποιούς δίχως αναφορά στις πληρωμές φυσικά δεν γίνεται. Και μπορεί η μία, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου εν προκειμένω, να στάθηκε τυχερή στις μέχρι τώρα συνεργασίες της, η Ρένια Λουιζίδου ακόμη περιμένει τα χρήματά της από τη σειρά «Το αμάρτημα της μητρός μου». «Είναι ανασταλτικό όταν συμβαίνει. Από αυτό ζούμε και θα έκανα κάτι άλλο αν χρειαζόταν για να ζήσω. Δεν είμαστε εισοδηματίες, ούτε έχουμε πλούσιο θείο. Ζούμε από τη δουλειά μας και από ένα σημείο και μετά είναι θέμα αξιοπρέπειας». Οσο για τα ποσά; «Δεν συζητιέται το πόσο πιο χαμηλά πληρωνόμαστε. Δεν γκρινιάζω όμως γιατί όλα πάνε πολύ χαμηλά. Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι έπαιρναν πολλά λεφτά. Δεν αξιώνουμε να έχουμε αυτές τις πολύ καλές αμοιβές». Αγχος για την πρεμιέρα; Εδώ η απάντηση δίνεται με μία φωνή «Ναι! Πάντα».
Η σειρά και οι συντελεστές
Ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος, και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Κάθε Κυριακή το ζεύγος Τριανταφύλλου-Χαμπέα συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες – εξαιρούνται οι μεγάλες γιορτές και οι επέτειοι που τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Το σόι εκείνου: Ο μπαμπάς, Μενέλαος Τριανταφύλλου (Παύλος Ορκόπουλος), είναι ονομαστός νευρολόγος της Αθήνας με μετοχές σε γνωστό ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανθρωπος πράος, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, αποφεύγει τις συγκρούσεις και αφήνει στη γυναίκα του το κουμάντο της κοινής ζωής τους. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), εικαστική καλλιτέχνις το επάγγελμα, συμπεριφέρεται σαν ονειροπαρμένη, όμως είναι εξαιρετικά κτητική και δηκτική – οι παρεμβάσεις της στη ζωή των παιδιών της είναι η αιτία των περισσότερων καβγάδων.
Το σόι εκείνης: Ο Βαγγέλης Χαμπέας (Γιώργος Γιαννόπουλος), επιχειρηματίας κρεοπώλης, αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος, άνθρωπος της πιάτσας. Στο πλευρό του βρίσκεται η συμβία του, Χαρούλα Χαμπέα (Ρένια Λουιζίδου), νοικοκυρά, καπάτσα και φιλάρεσκη, που κατευθύνει τον άνδρα της με σιδερένια πυγμή χωρίς αυτός να παίρνει χαμπάρι το παραμικρό.
Τη νέα οικογενειακή σειρά του Alpha σκηνοθετεί ο Νίκος Ζαπατίνας. Το σενάριο είναι των Αποστόλη Τσαούσογλου και Νίκου Μήτσα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk