Παπαμιμίκος:Θα πετύχουμε τον στόχο μας να πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για την ψήφο εμπιστοσύνης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Απ. Τζιτζικώστα

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την ψήφο εμπιστοσύνης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Απ. Τζιτζικώστα.{{{ audio1 }}}

Για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να παίζει τη μοίρα της χώρας στα ζάρια. Να τελειώσουν τα αστεία. Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο, που γίνεται η τελική αξιολόγηση από την τρόικα. Είμαστε ένα βήμα πριν την τελική διαπραγμάτευση για το χρέος και την έξοδο από το μνημόνιο και είμαστε συνεπείς σε όλα όσα έχουμε πει, διότι είχαμε πει από το καλοκαίρι ότι θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα, πηγαίνοντας σε εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από τη Βουλή κανονικά το Φεβρουάριο. Δεν μας πιστεύουν, διότι πιστεύουν ότι μπορούν να παραπλανούν τον ελληνικό λαό. Εμείς, έχουμε επιλέξει το δρόμο της αλήθειας. Ο πρωθυπουργός λέει λίγα, συγκεκριμένα πράγματα, αλλά είναι αυτά που μπορεί να υλοποιήσει. Δεν φοβόμαστε ότι αυτά δεν θα μπορέσουμε να τα κάνουμε.

Έχουμε βάλει συγκεκριμένο στόχο και θα την πάρουμε την ψήφο εμπιστοσύνης.»

Για τη διαπραγμάτευση για το χρέος

«Δεν νομίζω ότι είναι μείζον ζήτημα η τελική διαπραγμάτευση για το χρέος, διότι το χρέος θα είναι βιώσιμο και έχουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς, όμως, προτιμάμε να μιλάμε στο τέλος των διαπραγματεύσεων.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει καν το plan A. Εκτός αν πάει σε άλλες λογικές που παρουσιάσει τρία ή τέσσερα σχέδια για ένα θέμα.»

Για τον Απ. Τζιτζικώστα και αν είναι «τζάμπα μάγκας»

«Έχω απαντήσει σ’ αυτό. Έχω δώσει απάντηση, αλλά είναι θέμα του κ. Τζιτζικώστα το τι θα κάνει. Βεβαίως παραμένει μέλος του κόμματος. Ήταν και παραμένει. Είπα ότι αν κάποιος θέλει να αφήσει την πολιτική του ταυτότητα, αν είναι μάγκας, ας βγει και ας το κάνει. Όχι μόνο να το λέει δημόσια, αλλά να το κάνει κιόλας στην πράξη. Αυτό είπα και τίποτε άλλο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk