Σημαντική πτώση σημειώνει τη Τετάρτη η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, με την επίδραση των πληροφοριών ότι ο Μάριο Ντράγκι θα πιέσει την ΕΚΤ να αγοράσει ελληνικά τιτλοποιημένα δάνεια χαμηλής αξιολόγησης να είναι εμφανής στην αγορά.

Στις 12.50 το μεσημέρι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε στο 6,15%, από 6,56% στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 έχει απόδοση 4,68% και το νέο 3ετές ομόλογο έχει απόδοση 3,79%.

Αναλυτές της αγοράς ομολόγων αναφέρουν πως εάν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ προτείνει χαλάρωση του κανονισμού για την ποιότητα των τίτλων που δέχεται ως ενέχυρο και επιτραπεί στην κεντρική τράπεζα να αγοράζει ελληνικά τιτλοποιημένα δάνεια (ABS), αυτό θα οδηγήσει τις αποδόσεις των εταιρικών χρεογράφων σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα , συμπαρασύροντας και τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων.

Την ίδια στιγμή η πανευρωπαϊκή μείωση των αποδόσεων των εταιρικών και κρατικών χρεογράφων θα ευνοήσει τα ελληνικά ομόλογα τα οποία σήμερα προσφέρουν στην 3ετία, 5ετία και την 10ετία τις υψηλότερες αποδόσεις στη ζώνη του ευρώ.