Νέες δράσεις διάθεσης προϊόντων στο Μαρούσι

Νέες δράσεις διάθεσης αγροτικών προϊόντων προγραμματίζει ο Δήμος Αμαρουσίου, με έναρξη την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, μετά την παρέμβαση του δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο με την οποία ξεκαθαρίστηκε ότι συνεχίζονται οι υπαίθριες αγορές αγροτικών προϊόντων υπό την ομπρέλα των δήμων και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Νέες δράσεις διάθεσης αγροτικών προϊόντων προγραμματίζει ο Δήμος Αμαρουσίου, με έναρξη την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, μετά την παρέμβαση του δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο με την οποία ξεκαθαρίστηκε ότι συνεχίζονται οι υπαίθριες αγορές αγροτικών προϊόντων υπό την ομπρέλα των δήμων και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Κι αυτό διότι ο νέος Νόμος 4264/2014 είχε δημιουργήσει ανησυχία ανάμεσα σε δημάρχους και πολίτες.
Στην απάντηση του υφυπουργού, που εστάλη στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, αναφέρονται τα εξής: «Παρέχεται η δυνατότητα στους εν λόγω παραγωγούς (κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου), αλλά και σε παραγωγούς, οι οποίοι δεν κατέχουν τη σχετική άδεια να συμμετέχουν και να πωλούν οι ίδιοι, απευθείας στους καταναλωτές τα παραγόμενα προϊόντα τους σε υπαίθριες αγορές, εκτός των λαϊκών αγορών, ήτοι σε επετειακές, θρησκευτικές ή παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις, ζωοπανηγύρεις και Κυριακάτικες αγορές, σύμφωνα με τα άρθρα 26 και 28 αντίστοιχα του νέου Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/Α), αφού λάβουν σχετική άδεια συμμετοχής σε αυτές, η οποία εκδίδεται από το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο».

Επίσης, η απάντηση καταλήγει ως εξής: «Πέραν των ανωτέρω σας πληροφορούμε ότι, με το άρθρο 56 του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α), αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επετράπη η λειτουργία Αγορών Παραγωγών (farmers markets), όπου οι δραστηριοποιούμενοι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, συμμετέχουν και διαθέτουν απευθείας στο καταναλωτικό κοινό τα προϊόντα τους».

Μετά από αυτές τις διευκρινήσεις, ο δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στον προγραμματισμό των δράσεων για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών με αγροτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές για τη χρονιά 2014-2015. Η πρώτη προγραμματισμένη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014. Όσο για τη λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Οι επόμενες δράσεις θα υλοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες:

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
Κυριακή 5 Απριλίου 2015
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk