Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις από την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες εφ’ όσον αναδειχθεί σε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο κ. Ι. Δραγασάκης απηύθυνε προς το Σώμα την έκκληση να μην μιλάει κανείς για καταθέσεις: «Μην μιλάτε για καταθέσεις, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ξεχάστε αυτές τις λέξεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά καθώς στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με βουλευτές του κόμματός του στο εντευκτήριο της Βουλής φερόταν, σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει από τους ίδιους, να τους είχε πει ότι εάν δοθεί ποτέ στον κ. Αλ. Τσίπρα η ευκαιρία να κυβερνήσει τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες.

«Φίλος ο Σαμαράς, φιλτάτη η αλήθεια», είπε ο κ. Κακλαμάνης σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να έρχεται στη Βουλή -όχι όταν οφείλει να έρθει κατά τον Κανονισμό και κατά το Σύνταγμα- να πηγαίνει στο καφενείο, να συγκεντρώνει βουλευτές του κόμματός του και να διαρρέει αυτήν την ατυχέστατη, όπως είπα, δήλωση». Και πρόσθεσε: «Έρχεται δεύτερος, τρίτος και τέταρτος ο κ. Γεωργιάδης ή η κυρία εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας». Ενώ υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός έκανε το σφάλμα και όφειλε να το δει, ουδείς είναι αλάθητος, ούτε ο Θεός, αντίθετα, όσοι νομίζουν ότι είναι αλάθητοι, κάνουν το λάθος να ανέχονται κάποιους γύρω τους που κάνουν τα λάθη τα οποία χρεώνονται τελικά εκείνοι». Μάλιστα απέδωσε σε αυτή τη συζήτηση την άνοδο των spreads που όπως είπε «πήραν πάλι την ανηφόρα».

Υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «οι εκπρόσωποι της δραχμής εγκαλούν εμένα». «Τις τελευταίες μέρες λόγω της γνωστής δηλώσεώς μου έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύλληψή μου, μία συνάδελφος έχει ζητήσει να με καλέσει ο Εισαγγελέας και να επέμβει». «Ελεύθερος, ελεύθερος!», του φώναξε ειρωνικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας. «Ελεύθερος; Ευχαριστώ που με αφήνετε ελεύθερο», του απάντησε εξίσου ειρωνικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις επαφές στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. «Γιατί υποτίθεται τα κάνατε όλα αυτά; Γιατί ανησυχείτε για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και για το αν, λόγω της δικής μου δηλώσεως, θα πάθει ζημιά η τραπεζική πίστη», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτώμενος, ωστόσο, γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει, όπως και έπραξε, την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών.

Ενώ επιτέθηκε στον βουλευτή του κόμματος κ. Δ. Στρατούλη εγκαλώντας τον προ διετίας με δήλωσή του«είχε προκαλέσει τη μαζικότερη φυγή καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στην ελληνική ιστορία». «Ήταν η δήλωση ότι θα πάρετε τις καταθέσεις των ανθρώπων για να κάνετε ανάπτυξη», πρόσθεσε, ενώ από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή και εγώ και το κόμμα μου είχαμε πει ότι ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση, εν αντιθέσει με τον κ. Γεωργιάδη, που εδώ και τρεις μέρες τον καλούμε στη Βουλή να πει το ίδιο, ότι δηλαδή δεν έκανε τέτοια δήλωση ή ότι ανακαλεί αυτό που είπε, ότι θα πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες και θα τα διώξει όταν φύγει και όταν πέσει η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠαΣοΚ και όχι μόνο δεν λέει ότι δεν την είπε, αλλά την υιοθετεί και η Νέα Δημοκρατία και η κυβερνητική εκπρόσωπος, παρότι ένα μεγάλο κομμάτι βουλευτών και πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί ριζικά με όσα είπε».

Βολές δέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης και από την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση η οποία του ζήτησε να ανακαλέσει την δήλωσή του. «Ή πάρτε την πίσω ή ξεχάστε την. Είναι μία πολιτικά ανεύθυνη δήλωση, η οποία, για να χτυπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση, για να τις κόψει ψήφους, βάλλει ευθέως κατά της τραπεζικής σταθερότητας και λέει εμμέσως στους Έλληνες πολίτες ΄΄πάρτε τα χρήματά σας από τις ελληνικές τράπεζες΄΄. Γι’ αυτό είναι πολιτικά ανεύθυνη δήλωση και ξεχάστε την για το καλό όλων μας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ρεπούση.