Στην αποσαφήνιση ότι η Κύπρος θα λάβει την επόμενη δόση μόνον εάν η τρόικα κρίνει ότι εκπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις του μνημονίου προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ μια ημέρα μετά την αναπομπή των νομοθετημάτων που αφορούν στις εκποιήσεις των ενυπόθηκων ακινήτων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι μόνο όταν οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου διαπιστώσουν ότι εκπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις του μνημονίου, θα τεθεί ζήτημα εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Παπαδόπουλος ζήτησε την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις από τη στιγμή που η Κύπρος δεν θα πάρει την επόμενη δόση. Επέκρινε δε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη λέγοντας ότι με την απόφαση του ήρθε σε ρήξη με τη συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής Βουλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η Βουλή ψήφισε το νόμο που της επέβαλαν οι δανειστές, η Κύπρος δεν πήρε τη δόση, αφού εκκρεμεί η αναφορά στον Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.