Αυξημένες θα είναι οι πτήσεις της AEGEAN AIRLINES την χειμερινή περίοδο 2014-2015, καθώς, η εταιρία προσθέτει εννέα νέους προορισμούς και αυξάνει τις συχνότητες, σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ειδικότερα, η εταιρία ενισχύει τις εβδομαδιαίες συχνότητες στα δρομολόγια από Αθήνα προς:
– Βαρκελώνη από 3 σε 4,
– Βερολίνο από 3 σε 5 (με επιπλέον συχνότητες τα Χριστούγεννα)
– Βουδαπέστη από 2 σε 3 (με αύξηση πτήσεων τα Χριστούγεννα)
– Ντίσελντορφ από 2 σε 4,
– Γενεύη από 3 σε 4,
– Βιέννη από 4 σε 5,
– Πράγα από 3 σε 5 (με επιπλέον πτήσεις τα Χριστούγεννα),
– Βαρσοβία από 4 σε 5,
– Ρώμη από 9 σε 12,
– Τελ Αβίβ από 5 σε 6.
Παράλληλα, η AEGEAN επισημαίνει ότι «θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις και τη χειμερινή περίοδο προς 8 προορισμούς εξωτερικού που εγκαινίασε τη θερινή περίοδο (Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Μάντσεστερ, Ζυρίχη, Μασσαλία, Αμπού Ντάμπι, Βηρυτό, Αμμάν ), επαναφέρει τις πτήσεις από Αθήνα προς Κάιρο, ενώ ενισχύει και τις συχνότητες σε ήδη υπάρχοντα δρομολόγια».
Το χειμερινό πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και θα ισχύει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2015.
«Η κύρια πρόκληση όλων όσοι ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία είναι η επέκταση της περιόδου, η οποία απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και επενδύσεις σε προϊόντα, χρεώσεις, προώθηση. Η AEGEAN συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή με ό,τι μέσα διαθέτει. Ωστόσο είναι απαραίτητο τα αεροδρόμια, η κρατική τουριστική πολιτική και το συνολικό τουριστικό προϊόν να εξελιχθούν συντονισμένα στην ίδια κατεύθυνση και με τον ίδιο στόχο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.
Σημειωτέον ότι η εταιρία προχωρά στην αύξηση του στόλου της με επτά επιπλέον Airbus A320ceos, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με τα νέα «Sharklets» στα φτερά των αεροσκαφών. «Με την ένταξη των νέων αεροσκαφών, η εταιρεία ενισχύει τις δυνατότητές της, αλλά και ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του στόλου της. Οι παραδόσεις των 7 νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016» αναφέρει η AEGEAN.