Με έκκληση προς τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους και όχι να κρατούν κάτω από το χαλί τα προβλήματα, ευχήθηκε το «καλή χρονιά» ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του μετά την τελετή του καθιερωμένου αγιασμού σε σχολεία στους Λειψούς όπου έκανε σήμερα περιοδεία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα στα σχολεία της χώρας, όπου και 1.300.000 μαθητές και μαθήτριες έκαναν τον καθιερωμένο αγιασμό της πρώτης ημέρας. Η έναρξη του σχολικού έτους βρήκε τα σχολεία εφοδιασμένα μεν με βιβλία, αλλά και με κενά σε εκπαιδευτικούς που όμως το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται ότι θα τα καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος τους ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
«Εύχομαι να έχουμε καλή σχολική χρονιά. Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα έχουμε πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.
«Εδώ στους Λειψούς τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Όχι όσο θα θέλαμε, δηλαδή, πολύ καλύτερα, αλλά παρ’ όλη την κρίση πάμε καλά. Στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο θέλουμε τα παιδιά μας να πάρουν εκπαίδευση, να πάρουν μόρφωση που δεν είναι το ίδιο πράγμα, να πάρουν παιδεία. Θα κάνουμε ο, τι μπορούμε και οι εκπαιδευτικοί και εμείς» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δράσεων του «κοινωνικού σχολείου» και τις Σχολές γονέων τόνισε ότι «φιλοδοξούμε το σχολείο να κάνει κάτι περισσότερο εφέτος. Να ενημερώσει για σοβαρά θέματα, για θέματα διατροφής, την ανάγκη της άθλησης, την ανάγκη να χτυπήσουμε την παχυσαρκία που είναι και θέμα υγείας όχι μόνο αισθητικής, καθώς έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά. Την ανάγκη να μάθουμε πράγματα για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, να μάθουμε πόσο κακό πράγμα είναι ο ρατσισμός».
Μετά την τελετή του αγιασμού σε σχολείο στους Λειψούς ο υπουργός Παιδείας έπαιξε… μπάσκετ με τους μαθητές και μάλιστατους κέρδισε σε μια μικρή αθλητική «αναμέτρηση».
Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε τις θερμές ευχές του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για μια παραγωγική σχολική χρονιά, ενώ απηύθυνε έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να σταθούν δίπλα τους αρωγοί και υποστηρικτές στον δύσκολο και κοπιώδη αγώνα τους.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζής επισκέφθηκε σχολεία της Σπάρτης.