Μήνυμα ενότητας έστειλε ο δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης λέγοντας ότι «όλοι εδώ μέσα πρέπει να θεωρούμαστε συνεργάτες» κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Οικονομικής Επιτροπής, μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στην Π.Ε.Δ.Α.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων.
Ειδικότερα κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε: «Έδωσα ήδη το στίγμα μου στην ορκωμοσία για το πώς σκέφτομαι τη συνύπαρξή μας και τη συνεργασία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να θεωρούμαστε συνεργάτες και αυτή η αντίληψη θεωρώ ότι υπάρχει και σε όλους τους συνδυασμούς. Έχουμε ένα δύσκολο έργο μπροστά μας και νομίζω ότι είναι η εποχή των συνεργειών και των συναινέσεων ώστε όλοι μαζί – σε αυτά που μπορούμε να συμφωνήσουμε – να βρούμε κοινούς στόχους, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την πόλη, να λύσουμε προβλήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα λύσουμε, ειδικά αν συνεργαστούμε και μεταξύ μας αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης. Εύχομαι να έχουμε όλοι μια καλή θητεία και να δικαιώσουμε την επιλογή των πολιτών».
Από την πλευρά ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μαρινάκης τόνισε: «Σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή θητεία. Ο Πειραϊκός λαός μας εμπιστεύτηκε τις τύχες του και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την πόλη μας. Ειλικρινά στα μάτια όλων μας δεν υπάρχουν αντιπάθειες. Υπάρχουν εδώ μέσα συνεργάτες για το καλό του Πειραιά. Για να μπορέσουμε να κάνουμε  όπως έχουμε πει, ό, τι είναι το καλύτερο για την πόλη μας. Το εννοώ, δεν το λέω μόνο για τις εντυπώσεις ή για να δείξω ότι ξεκινάμε χωρίς εντάσεις. Μπορεί να υπήρξαν εντάσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε το καλό του Πειραιά».
Επίσης όπως προέκυψε από τις δημαιρεσίες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο Γεώργιος Δαβάκης, Αντιπρόεδρος η Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου και Γραμματέας ο Νικόλαος Αγγελόπουλος.
Στην Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη είναι οι: Αλέξανδρος Αργουδέλης, Σταύρος Ελληνιάδης, Αντώνης Καλογερόγιαννης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Νικόλαος Καρβουνάς, Αναστάσιος Κάρλες, Εμμανουήλ Μαυριδάκης, Σταυρούλα Μελά, Δημήτριος Παρασκευόπουλος και Χαράλαμπος Τουμπέκης.
Αναπληρωματικά Μέλη είναι οι: Ανδρέας Βεντούρης, Ιωσήφ Βουράκης, Νικόλαος Μαντούβαλος, Ευαγγελία Σαρρή-Γώγου, Μαρία Σταθάκη και Αναστασία Χαλικιά.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη είναι οι: Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Χρήστος Βουγιουκλάκης, Κυριακή Λαουλάκου, Ηλίας Σαλπέας, Νικόλαος Καλαμακιώτης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Μαρία Σταθάκη και Αναστασία Χαλικιά.
Αναπληρωματικά Μέλη είναι οι: Σταύρος Ελληνιάδης, Χαραλαμπία Ζηλάκου, Ιωάννης Μαστρονικόλας, Σταυρούλα Μελά, Παναγιώτης Ρέππας και Χρήστος Σδρένιας.
Επιπλέον εκπρόσωποι Γενικής Συνέλευσης Π.Ε.Δ.Α. είναι οι: Παναγιώτης Αβραμίδης, Στυλιανός Γαϊτανάρος, Γεώργιος Δαβάκης, Ιωάννης Μελάς, Κυριακή Λαουλάκου, Χαραλαμπία Ζηλάκου, Νικόλαος Αγγελόπουλος, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Αναστάσιος Κάρλες, Ελπίδα Παντελάκη