Αντάρτες έχουν μετατρέψει την εγκαταλελειμμένη αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης σε «πάρκο αναψυχής», αν κρίνουμε από το ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Κυριακή.

Το βίντεο δείχνει άνδρες να κάνουν βουτιές και να κολυμπάνε με τα ρούχα σε μια πισίνα.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Ντέμπορα Τζόουνς, η οποία δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη, έγραψε στο twitter ότι τα πλάνα έχουν όντως τραβηχτεί εντός του χώρου της πρεσβείας.
Αλλά τόνισε ότι το συγκρότημα προστατεύεται επαρκώς, και δεν έχει λεηλατηθεί.
Ενας εκπρόσωπος του λιβυκού Γενικού Εθνικού Κογκρέσου, το οποίο πρόσκειται στους ισλαμιστές, είπε στο CNN ότι «αυτό που συνέβη (σσ η σκηνή στην πισίνα) ήταν μια απομονωμένη συμπεριφορά από κάποιους που ήταν υπεύθυνοι για την φρούρηση της πρεσβείας. Είναι μια συμπεριφορά την οποία δεν αποδεχόμαστε», τόνισε.
Η Αυγή της Λιβύης, μια συμμαχία ισλαμιστικών πολιτοφυλακών, ανακήρυξε, τον Αύγουστο, το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο ως επίσημο κοινοβούλιο της χώρας, παρά την διεθνή αναγνώριση του νέου κοινοβουλίου που εξελέγη τον Ιούνιο.
Αμερικανοί διπλωμάτες εκκενώθηκαν από την Τρίπολη τον περασμένο μήνα εν μέσω της άγριας βίας που ξέσπασε μεταξύ παραστρατιωτικών.
Πολλά δημόσια κτίρια και σπίτια σε διάφορες περιοχές της Τρίπολης έχουν λεηλατηθεί από παραστρατιωτικές ομάδες κατά τη διάρκεια των ταραχών, που κράτησαν εβδομάδες.