Επτά νέα Airbus A320 θα προστεθούν στον στόλο της AEGEAN AIRLINES μεταξύ 2015 και 2016, σε εφαρμογή της συμφωνίας αγοράς που έχει υπογράψει η εταιρία απευθείας από τον κατασκευαστή. Μάλιστα, τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη θα επιτρέψουν την αύξηση της πτητικής εμβέλειας των αερογραμμών, που αναμένεται να οδηγήσει και σε επέκταση του πτητικού προγράμματος της εταιρίας.

Η AEGEAN θεωρεί ότι με την κίνηση ενισχύονται οι δυνατότητές της, «αλλά και ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της», όπως αναφέρει, που είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του στόλου της.
«Η σταθεροποίηση της Ελλάδας με παράλληλη ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης, η επιτυχής πορεία της εταιρείας, η ενίσχυση των μεγεθών της μετά την εξαγορά της ΟΑ και η συνεχής επιδίωξη της εταιρείας για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρουν αξία στους επιβάτες της, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει η AEGEAN να επενδύει σε μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών» αναφέρει.
Η συμφωνία με την Airbus προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση της παράδοσης των πέντε αεροσκαφών Α320, τα οποία είχαν παραγγελθεί, αλλά η παράδοσή τους είχε «παγώσει», λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και την παραγγελία επιπλέον δύο αεροσκαφών Airbus A320ceos.
Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016. Πληροφορίες θέλουν το τίμημα της συμφωνίας να ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. δολάρια για τα επτά αεροσκάφη.
Και τα επτά νέα A320 της εταιρίας θα είναι εξοπλισμένα με τα νέα «Sharklets» στα φτερά των αεροσκαφών, ενώ θα «φορούν» κινητήρες V2500. Τα «Sharklets» είναι ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.
Μάλιστα, θα είναι τα πρώτα Α320 του στόλου της AEGEAN που θα έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης με 78 τόνους καύσιμα, ποσότητα αυξημένα σε σχέση με τον υφιστάμενο στόλο (73,5 τόνους).
Σήμερα η AEGEAN έχει στόλο 50 αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 36 είναι Airbus (17 ιδιόκτητα) και τα 14 ελικοφόρα Bombardier της Olympic Air (στο σύνολό τους μισθωμένα). Με την νέα αγορά, ο στόλος της εταιρίας θα φτάσει τα 57 αεροσκάφη.
Έτσι, όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας, επεκτείνεται η εμβέλεια των αεροσκαφών της AEGEAN για εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτι που θα επιτρέψει την επέκταση της εμβέλειας πτήσης και του δικτύου της εταιρίας, ακόμη και από τις πιο νότιες βάσεις της, όπως το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Λάρνακα.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι την πρώτη στιγμή που είδαμε σταθερότητα και είχαμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα το 2013, τα οποία συνεχίζονται και το 2014, αμέσως επενδύουμε εκ νέου όχι μόνο σε ποσότητα, αλλά και σε ποιότητα» τονίζουν στελέχη της εταιρίας. «Η υπόσχεση του «έλληνα πρωταθλητή» σταδιακά υλοποιείται. Επενδύουμε τα κέρδη μας σε μακροχρόνια ανάπτυξη» επισημαίνουν.

Η AEGEAN διαθέτει οκτώ βάσεις αεροσκαφών στην Ελλάδα για απευθείας πτήσεις και 205 δρομολόγια εξωτερικού, είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις και 120 προορισμούς.
«Η AEGEAN με την απόφαση για παραλαβή των 7 νέων Airbus Α320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φoρά τη δέσμευσή της για επένδυση στην συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από την χώρα. Οι δυνατότητες αυξάνονται και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο. Κάνουμε ότι μπορούμε, για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας, αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης.