Φινλανδία: Αδύνατη η στρατιωτική συνδρομή ΕΕ-ΝΑΤΟ σε Ουκρανία

Η στρατιωτική συνδρομή προς την Ουκρανία εκ μέρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι αδύνατη, τονίζει σε συνέντευξή του ο Φιλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ στη σκιά της έκκλησης του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών προς την Ένωση και τη Συμμαχία να παράσχουν στρατιωτική στήριξη και να χαράξουν νέα στρατηγική στην ουκρανική κρίση.

Η στρατιωτική συνδρομή προς την Ουκρανία εκ μέρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι αδύνατη, τονίζει σε συνέντευξή του ο Φιλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ στη σκιά της έκκλησης του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών προς την Ένωση και τη Συμμαχία να παράσχουν στρατιωτική στήριξη.

«Αυτό φυσικά είναι αδύνατο. Γνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ παράσχει στρατιωτική συνδρομή μόνο στα μέλη του, ενώ η ΕΕ δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει αυτού του είδους τη στήριξη» δήλωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ μιλώντας τη Δευτέρα στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό YLE.

«Η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, αυτή είναι η ήπια δύναμη που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να υποστηρίξουν στρατιωτική τη χώρα και να χαράξουν νέα στρατηγική προς τερματισμό της τετράμηνης σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk