Ένας ακόμη γιατρός, που πρωτοστάτησε στη μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, απεβίωσε αφού προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό.Ο γιατρός Μοντούπε Κόουλείχε διακομιστεί στις 9 Αυγούστου στο κέντρο νοσηλείας ασθενών με Έμπολα του Καϊλάχουν, το οποίο ανακοίνωσε τον θάνατό του την Πέμπτη.
Ο 56χρονος Κόουλ είναι ο δεύτερος γιατρός στη Σιέρα Λεόνε που πεθαίνει από τον Έμπολα, μετά τον ειδικό επιδημιολόγοΣέικ Ομάρ Χανπου απεβίωσε την 29η Ιουλίου.
Η Νιγηριανή που νοσηλευόταν στη Σιγκαπούρη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές της χώρας, δεν είχε προσβληθεί τελικά από τον ιό του Έμπολα, ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Η 50χρονη γυναίκα, που ταξίδεψε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη, είχε επισκεφθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου εμφανίζοντας πυρετό και είχε αμέσως μεταφέρθηκε σε θάλαμο απομόνωσης.
Η αεροπορική εταιρεία Korean Air ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι διακόπτει τις πτήσεις της από και προς το Ναϊρόμπι από τις 20 Αυγούστου για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε σε εβδομαδιαία βάση τρεις πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Ιντσεόν της Νότιας Κορέας στην πρωτεύουσα της Κένυας, και ότι θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις ανάλογα με τις συνθήκες.
Τέλος, η καναδική φαρμακευτική εταιρεία Tekmira Pharmaceutical Corp. ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι«δεν είναι ακόμη έτοιμη να παράσχει την πειραματική θεραπεία του Έμπολα στην Αφρική, παρά τις διαβεβαιώσεις από διεθνείς αξιωματούχους στον τομέα της Υγείας πως είναι εντός ηθικών κανόνων να δοθεί ένα μη δοκιμασμένο εμβόλιο σε ασθενείς».

Η φαρμακευτική, που κατασκευάζει το ΤΚΜ-Ebola θεωρεί πως το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη δοκιμή της θεραπείας σε ασθενείς στην Αφρική είναι «ασαφές», δεδομένου πως η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φάρμακου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Και αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι πριν μερικές ημέρες η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χαλάρωσε τους περιορισμούς για την πειραματική θεραπεία του Έμπολα.
Ακόμη ένα πειραματικό φάρμακο, το ZMapp, από την αμερικανική φαρμακευτική Mapp, δόθηκε σε δυο Αμερικανούς κι έναν ισπανό ιερέα που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Ο 75χρονος ιερέας πέθανε, αλλά η υγεία των δυο Αμερικανών βελτιώθηκε, με τους ιατρούς να μην γνωρίζουν ακόμη αν αυτή η βελτίωση οφείλεται στη χρήση του φαρμάκου. Το εν λόγω φάρμακο δεν είχε δοκιμαστεί σε ανθρώπους σε κλινικές δοκιμές.