Τις σορούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας εντόπισαν αστυνομικοί μέσα σε αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, εξαιτίας των βροχών που πλήττουν τη Βοσνία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα θύματα αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Οι κάτοικοι στη βόρεια και κεντρική Βοσνία ζουν με το φόβο νέων κατολισθήσεων εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και ενώ ακόμη μετρούν τις «πληγές» από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Μαΐου.

Δεκάδες δρόμοι στη χώρα έχουν πλημμυρίσει και εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει από την περασμένη Τρίτη.

Στην Μπάνια Λούκα έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια 247 οικογενειών και 14 κατοικίες απειλούνται από κατολισθήσεις.

Στην Τούζλα η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο Λούκαβατς έχουν πλημμυρίσει 300 κτίσματα και το κέντρο της πόλης έχει καλυφθεί από νερό και λάσπη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βοσνίας έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της 1,8 εκατ. ευρώ για τα τρία καντόνια που πλημμύρισαν τον περασμένο Μάιο και τις τελευταίες ημέρες.