Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζω 160 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, μαζί με 10 αστεροειδείς γλυκάνισους, ώσπου να πάρουν βράση και αποσύρω αμέσως. Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω για 1 ώρα, ώστε να ποτιστεί η κρέμα με τη μυρωδιά του γλυκάνισου. Σουρώνω.
Τρίβω 200 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 64% σε κακάο και 150 γρ. περιεκτικότητας 52% σε κακάο. Ζεσταίνω εκ νέου την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω και τις δύο σοκολάτες, μαζί με 50 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια και ανακατεύω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνω ένα ταψί με μια λαδόκολλα και απλώνω το μείγμα. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και κρυώνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Περνάω 200 γρ. χαρουπάλευρο από σήτα και το ρίχνω σε ένα πιάτο. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω με αυτό μικρές μπάλες. Τις περνάω από το χαρουπάλευρο με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν «τρούφες» (υλικά για 750 γρ.).
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.