Απεργιακές κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις της Cosco

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι στο χώρο διακίνησης εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι στο χώρο διακίνησης εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας. Κλείνουν τις εγκαταστάσεις των κοντέινερ και το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την παρουσία ΜΑΤ έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια αρνήθηκαν να βγουν από τον χώρο της διακίνησης εμπορευμάτων και έκλεισαν την πόρτα που οδηγεί στο χώρο ενώ η πρόσβαση στο κτίριο της διοίκησης γίνεται κανονικά.

Παράλληλα έκαναν στάση εργασίας αναφέροντας τα αιτήματα τους. Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως από την πλευρά της διοίκησης υπήρξε τη Πέμπτη προσβλητική συμπεριφορά απέναντι τους και έτσι ελήφθη απόφαση να προχωρήσουν στην κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν 150 – 200 άτομα.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με μέλη της διοίκησης της εταιρείας στην οποία εργάζονται που ζήτησαν προθεσμία έως τη Δευτέρα προκειμένου να απαντήσουν στα αιτήματα τους. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αποφάσισαν έως τη Δευτέρα να παραμείνουν στο χώρο ωστόσο οι βάρδιες θα αναλάβουν το ρόλο της περιφρούρησης και δεν θα εκτελούν καμία εργασία.

Στα αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνονται η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, η αύξηση του ημερομισθίου, η αύξηση σε «πόστα» σε κάθε γερανογέφυρα στα 5 άτομα από 3 που είναι σήμερα, η δήλωση των εργατικών ατυχημάτων καθώς όπως υποστηρίζουν αυτή την στιγμή μεταφέρουν τραυματίες με αυτοκίνητα, η καταβολή ειδικού επιδόματος σε εναερίτες, η καταβολή επιδόματος επικινδυνότητας, η κατάργηση 16 ωρών εργασίας, η δημιουργία κανονισμού εργασίας και η καταβολή οφειλομένων.
Στο χώρο βρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην κινητοποίηση συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk