Φ. Γεννηματά: «Η ΕΡΤ ήταν η αφορμή και όχι η αιτία του προβλήματος»

Την Τετάρτη 19/06/2013 η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ μίλησε στον Βήμα fm για την αποψινή σύσκεψη των αρχηγών και τη θέση του ΠαΣοΚ

Την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Φώφη Γεννηματά μίλησε στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό για την αποψινή σύσκεψη των αρχηγών και τη θέση του ΠαΣοΚ.{{{ audio1 }}}

«Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ στάθηκε η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια επιμέρους ζητήματα, που εμείς εδώ και μήνες θέτουμε εμείς σε σχέση με τη λειτουργία της κυβέρνησης, τη φυσιογνωμία, τους κανόνες, το συντονισμό και την αποτελεσματικότητα.

Σε σχέση με την ΕΡΤ, αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και είναι παράνομο. Δεν το απαιτούμε εμείς. Το ΣτΕ απαιτεί συμμόρφωση με το Σύνταγμα και τους νόμους. Υπάρχει διαφορά, εμείς δεν επιδιώκουμε μια συνεργασία μέσω απαιτήσεων και κόκκινων γραμμών.

Το πρόβλημά μας είναι ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης, ζητήματα δημοκρατίας και δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης, ο σεβασμός στους νόμους και το Σύνταγμα. Εδώ και πάρα πολλούς μήνες, το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ζήτημα για τη λειτουργία της κυβέρνησης, για το ότι δεν συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, για το ότι σχεδόν δεν λειτουργεί η Βουλή και όλα αποφασίζονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αυτή τη φορά, όμως, υπήρξε και κάτι που ίσως ξεχνάμε τώρα. Ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν είχε καν τις υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε σχέση με αυτό που ζητάει η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να στηρίζεται μια κυβέρνηση συνεργασίας στην επιβολή των απόψεων αυτού που είναι πιο δυνατό στο εσωτερικό της.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk