Δήλωση – χαστούκι στη Lady Gaga έκαναν τα μέλη της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) με αφορμή την εμφάνισή της στην μπουτίκ Helen Yarmak στη Μόσχα όπου εθεάθη να ψωνίζει αρκετές «αληθινές» γούνες.

«Εκτός τόπου και χρόνου και πιθανώς εκτός λογικής: Καθώς η χώρα εστιάζει στην απόρριψη της βίας και είμαστε σε μια βαθιά περίοδο ειρήνης, προσφοράς και ευγένειας, η Gaga είναι απασχολημένη με το να εμφανίζεται με ένα παλτό που έχει δημιουργηθεί από το δέρμα τουλάχιστον 30 σφαγμένων ζώων», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παλιότερα η Lady Gaga δήλωνε την αντίθεσή της στη χρήση αληθινής γούνας, ενώ είχε κάνει και μια εμφάνιση-διαμαρυρία με ένα τζάκετ όπου κρέμονταν αμέτρητοι βάτραχοι Κέρμιτ -η θρυλική φιγούρα του Muppet Show- βάζοντας μάλιστα και έναν στα μαλλιά της.

Τελευταία, ωστόσο, δείχνει να έχει αλλάξει τη στάση της, ενώ πρόσφατα είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει αν τα ρούχα που φοράει είναι από αληθινή γούνα ή όχι. Η ίδια, επίσης, έκανε επίθεση στην PETA για τις σοκαριστικές «τακτικές»που η οργάνωση ακολουθεί υποστηρίζοντας τις καμπάνιες κατά της χρήσης γούνας.