Η Ίπσουιτς κρατούσε την τύχη στα χέρια της και δεν την άφησε να της γλιστρήσει. Νικώντας 2-0 την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ, «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση στην Championship, πίσω από την πρωταθλήτρια Λέστερ, και παράλληλα το απευθείας εισιτήριο για την Premier League.

Η άνοδος των «Tractor Boys» θα επικυρωνόταν ούτως ή άλλως, καθώς η τρίτη Λιντς δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της συνθήκης και την ίδια ώρα έχανε εντός έδρας με 2-1 από την τέταρτη, αλλά αδιάφορη βαθμολογικά, Σαουθάμπτον.

Μοιραία τα «παγόνια» θα μπουν στη διαδικασία των playoffs, αντιμετωπίζοντας σε πρώτη φάση την έκτη Νόριτς. Οι «άγιοι» από την άλλη θα παίξουν με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ για την άλλη θέση που οδηγεί στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Έληξε η ξηρασία

Για την Ίπσουιτς η άνοδος έδωσε οριστικό τέλος σε μια άγονη περίοδο 22 ετών και η σαββατιάτικη νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως. Στο φινάλε της σεζόν 2001-02 είχε υποβιβαστεί ως τρίτη από το τέλος κι έκτοτε δεν επανήλθε ποτέ στην ελίτ, κατρακυλώντας μάλιστα ως τη League One.

Η τελευταία διετία όμως ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς συνοδεύτηκε με διαδοχικές ανόδους και εντυπωσιακές επιδόσεις στην επίθεση.