Είναι κάτι που ο Μπραντ Πιτ δεν μπορεί να κάνει;

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις, τις ακτιβιστικές του δράσεις και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο Μπραντ Πιτ συνεργάστηκε με τον επιπλοποιό Φρανκ Πολλάρο για να δημιουργήσει μια σειρά από έπιπλα σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Architectural Digest.

Η σειρά που πρόκειται να υπογράψει ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα τραπέζι δείπνου, ένα τραπέζι κοκτέιλ, μερικές καρέκλες για κλαμπ και μια μπανιέρα για δυο από μάρμαρο Statuario Venato. Σύμφωνα με το διεθνούς φήμης περιοδικό, τα σχέδια του Μπραντ Πιτ «ενσωματώνουν την ιδέα μιας απλής γραμμής», μιας γραμμής «που μπορεί να είναι γεωμετρική…», σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο ηθοποιός, η αγάπη του για την αρχιτεκτονική ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν ανακάλυψε τον Σκοτσέζο αρχιτέκτονα, designer και καλλιτέχνη Charles Rennie Mackintosh και τον Αμερικανό αρχιτέκτονα, διακοσμητή εσωτερικών χώρων και συγγραφέα, Frank Lloyd Wright. Η «γνωριμία» με το έργο του τελευταίου που γεννήθηκε το 1867 και πέθανε το 1959 άλλαξε τη ζωή του σταρ όπως εξομολογείται στο περιοδικό.

Μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα από τη Νέα Ορλεάνη, εξάλλου, ο Μπραντ Πιτ δημιούργησε το ΄Ιδρυμα «Make it Right» που βασίζεται σε ταλαντούχους αρχιτέκτονες και στοχεύει στην δημιουργία ποιοτικών και οικονομικών κατοικιών για τα θύματα του καταστροφικού τυφώνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπραντ Πιτ, οι συναντήσεις του με τον Πολλάρο διαρκούσαν έως και δέκα ώρες προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να δεχτεί τον χαρακτηρισμό του ως σχεδιαστή επίπλων.

Η συλλογή επίπλων του Μπραντ Πιτ θα παρουσιαστεί από 13 έως 15 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ενώ η κοινή ιστοσελίδα που έφτιαξαν οι δύο συνεργάτες www.pitt-pollaro.com θα ανέβει στις 11 Νοεμβρίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την συλλογή που σχεδίασε ο Μπραντ Πιτ σε συνεργασία με τον Φρανκ Πολλάρο