Ομελέτα «κις λορέν»

Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 35′-40΄
Υλικά για 4 άτομα
175 γρ. μπέικον σε φέτες, κομμένες σε καρεδάκια
8 αβγά
200 ml γάλα
75 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε αντικολλητικό τηγάνι «φρυγανίζουμε» το μπέικον να γίνει τραγανό, γυρνώντας το μέχρι να ροδίσει, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο.
Στρώνουμε σε ένα ταψί 20 x 28 εκ. λαδόκολλα (ή χαρτί ψησίματος).
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από το τυρί (50 γρ.), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα, με φρεσκοζυμωμένο ψωμί, ώριμες ζουμερές ντομάτες και πράσινη σαλάτα.
Tips
Με λίγη πράσινη σαλάτα κάνει ωραιότατο σάντουιτς για το γραφείο ανάμεσα σε 2 φέτες καλό ψωμί.
Αν θεωρείτε το μπέικον πολύ λιπαρό, αντικαταστήστε το με ζαμπόν, καπνιστό χοιρινό ή γαλοπούλα.
Αντί για τσένταρ, δοκιμάστε γλυκιά γραβιέρα ή κασέρι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk