Αποχώρηση Ραγκούση από το ΠαΣοΚ λόγω «λίστας Λαγκάρντ»

Την αποχώρησή του από το ΠαΣοΚ ανήγγειλε με γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Την αποχώρησή του από το ΠαΣοΚ ανήγγειλε με γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Με δήλωσή του καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς που αφορούν τη «λίστα Λανγκάρντ».

«Η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από το σημερινό ΠαΣοΚ, από ένα ΠαΣοΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει: «Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ακόμη ότι θεωρεί πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη, πια, λίστα Λανγκάρντ. Λίστα που αφορά, όπως είπε, στον πυρήνα της, την αποφασιστικότητα ή μη να κτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίσθηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι. Θεωρώ, προσθέτει, αδιανόητα για ευνομούμενη πολιτεία όσα για πρώτη φορά ακόμη και εμείς μαθαίνουμε και δυο φορές αδικαιολόγητα.

Ο κ. Ραγκούσης το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε απόσταση από την ηγεσία του ΠαΣοΚ και δεν συμμετείχε σε κανένα κομματικό όργανο.

Μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την κίνησή του μεμονωμένη, σημείωσε ότι δεν είχε συννενοηθεί με κανέναν, ότι δεν ήθελε να παρουσιασθεί ως ομαδοποίηση και επιμένει ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει τις αμέσως επόμενες ημέρες οποιαδήποτε κίνηση αλλά , όπως είπε, βρίσκεται σε επικοινωνία με διάφορα στελέχη και υπενθύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες εχε δείπνο με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην παραίτηση Ραγκούση υπήρξε και η πρώτη κίνηση από το στενό συνεργάτη του κ. Ευ. Βενιζέλου, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο : «Γιατί ο Ραγκούσης ήταν ποτέ ΠαΣοΚ;» σχολίασε λακωνικά.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ραγκούση είναι η ακόλουθη:

«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας μας .

Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατάτη διάρκεια των προηγούμενων ετών , κατά τη διάρκεια της σκοτεινής
πλευράς της μεταπολίτευσης .

Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια ,θεωρώ πολιτικά ανήθικο και
κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα «Λαγκάρντ » .

Λίστα που αφορά στον πυρήνα της ,την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι . Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα ,για ευνομούμενη πολιτεία ,όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα . Το ποτήρι ξεχείλισε .

Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ , από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης . Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή .

Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας , που θεωρώ αδιαπραγμάτευτo και πρώτης προτεραιότητας καθήκον.

Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικέςλιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικέςμεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς . Κι αυτό προκειμένουνα προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών .

Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ωςεπικεφαλής στο ΣΔΟΕ , με οφθαλμοφανείς σκοπούς .

Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού τηςσυστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων . Το μόνοπραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και τηςδημαγωγίας των άκρων» .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk