Η εποχή στην οποία θα φοράμε υπερσύγχρονα γυαλιά-οθόνες και θα κουνάμε τα χέρια στον αέρα για να διαχειριστούμε αρχεία ή υπηρεσίες που περνούν μπροστά από τα μάτια μας μπορεί μέχρι πρότινος να έδειχνε μακρινή. Οι ειδικοί του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) όμως ανέπτυξαν ένα «έξυπνο» γάντι που χαρίζει στον χρήστη φουτουριστικές «δυνάμεις».

«Βουτιά» σε έναν εικονικό κόσμο

Το γάντι Tether, όπως ονομάζεται, λειτουργεί σε συνδυασμό με μια ταμπλέτα τύπου iPad και επιτρέπει τη δημιουργία και τη μετακίνηση τρισδιάστατων αντικειμένων με μια μόνο κίνηση του χρήστη. Κουνώντας τα δάχτυλα και την παλάμη του, μπορεί να δημιουργήσει ελικοειδή αντικείμενα, κύβους ή σφαίρες, να τα επεξεργαστεί ή να τα «διαλύσει».

«Το σύστημα λαμβάνει δεδομένα μέσω της χωρητικής αφής μιας οθόνης αφής και ενός γαντιού με ενσωματωμένους αισθητήρες» αναφέρουν οι αμερικανοί ερευνητές. «Έτσι όταν ο χρήστης βρίσκεται πίσω από την οθόνη “μπαίνει” σε έναν εικονικό κόσμο και μέσω του γαντιού μπορεί να δημιουργεί, να παραμορφώνει, να πιάνει και να χειρίζεται απευθείας διάφορα αντικείμενα».