Φάλαινες εξπέρ στις μπουρμπουλήθρες!

Μια ομάδα πανέξυπνων φαλαινών Beluga που βρίσκονται σε ενυδρείο της Ιαπωνίας έμαθαν να κάνουν μπουρμπουλήθρες μέσα στο νερό! Εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακό το «κόλπο» απαιτεί υψηλή ευφυΐα την οποία απέδειξαν ότι διαθέτουν οι συγκεκριμένες φάλαινες που ζουν στο ενυδρείο Shimane. Οι φάλαινες αρχικά φυσούν αέρα από το στόμα τους για να δημιουργήσουν ένα μικρό ρεύμα και αμέσως μετά εξαπολύουν μια δεύτερη «ριπή» αέρα στο ίδιο σημείο για να δημιουργηθεί μια μπουρμπουλήθρα η οποία έχει κυκλικό σχήμα. Το εντυπωσιακό τρικ καταγράφηκε σε βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=pPzNHChX-b0&feature=player_detailpage#t=28s

Μια ομάδα πανέξυπνων φαλαινών Beluga που βρίσκονται σε ενυδρείο της Ιαπωνίας έμαθαν να κάνουν μπουρμπουλήθρες μέσα στο νερό! Εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακό το «κόλπο» απαιτεί υψηλή ευφυΐα την οποία απέδειξαν ότι διαθέτουν οι συγκεκριμένες φάλαινες που ζουν στο Eνυδρείο Shimane.

Το κόλπο

Οι φάλαινες αρχικά φυσούν αέρα από το στόμα τους για να δημιουργήσουν ένα μικρό ρεύμα και αμέσως μετά εξαπολύουν μια δεύτερη «ριπή» αέρα στο ίδιο σημείο για να δημιουργηθεί η μπουρμπουλήθρα η οποία έχει κυκλικό σχήμα. Το εντυπωσιακό τρικ καταγράφηκε σε βίντεο.

Οι λευκές φάλαινες

Οι λευκές φάλαινες Beluga ζουν ελεύθερες στην Αρκτική και την υπο-αρκτική ζώνη και είναι γνωστές ως «θαλάσσια καναρίνια» γιατί εκπέμπουν ήχους που μοιάζουν με τιτιβίσματα και σφυρίγματα των ωδικών πτηνών. Είναι ακόμη μίμοι πολλών άλλων ήχων. Πρόκειται για σχετικά μικρές φάλαινες με μήκος από 4 έως 6.1 μέτρα που ζουν σε ομάδες και είναι ιδιαίτερα κοινωνικές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk